Checul cu banane este cel mai simplu desert pe care l-ați făcut vreodată. Trebuie doar să amestecați toate ingredientele și gata, checul poate fi băgat la cuptor.
Checul cu banane sau banana bread, cum mai este cunoscut acest desert, este pufos, aromat și extrem de gustos. În plus, rețeta este foarte simplă și se face în doar câteva minute.
Checul cu banane, un desert rapid și delicios
Checul este, fără îndoială, cel mai simplu desert care poate fi preparat acasă. Fiecare gospodină are câteva rețete de chec, pe care le face cu drag, atunci când nu are foarte mult timp la dispoziție, pentru a pregăti deserturi sofisticate.
Dacă până acum nu ați încercat checul cu banane, acum este momentul. O să vă surprindă cât de repede se prepară, dar și cât de gustos este.
Îl puteți păstra într-o folie alimentară și îl puteți servi și după câteva zile. Va fi la fel de pufos, ca atunci când îl scoateți din cuptor.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Checul cu banane merge de minune cu o cană de lapte, cu ceai sau chiar alături de cafeaua de dimineață. Nu este foarte dulce, dar aroma bananelor o să vă încânte simțurile.
În plus, dacă veți folosi și nuci prăjite în compoziție, checul va fi chiar și mai gustos, mai ales că bananele se potrivesc de minune cu nucile.
Ingrediente:
- 350 g făină
- o linguriță de bicarbonat de sodiu
- un praf de sare
- 6 banane (trebuie să fie foarte coapte)
- 100 g unt
- două ouă
- 150 g zahăr brun
- esență de vanilie
- 40 g zahar alb
- 100 g nuci (nu sunt obligatorii)
Cum faceți cel mai bun chec cu banane
Într-un castron, amestecați făina cu un praf de sare și cu bicarbonatul de sodiu. Separat, puneți bananele într-un bol și pasați-le foarte bine, până se vor transforma într-un piure.
Peste bananele zdrobite, puneți untul topit înainte, zahărul brun, ouăle întregi și esența de vanilie. Amestecați foarte bine toate aceste ingrediente, cu ajutorul unui tel.
Apoi puneți compoziția obținută peste făina amestecată cu bicarbonatul de sodiu și omogenizați totul foarte bine. Într-o tavă de cozonac, pe care ați tapetat-o cu hârtie de copt, turnați aluatul de chec. Deasupra presărați zahărul alb și pe margini puteți pune felii de banane.
De asemenea, în compoziția pentru chec puteți pune și nuci, pisate și rumenite înainte. Nu este însă obligatoriu. Checul va ieși la fel de bun și fără acest ingredient. Băgați tava în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ o oră. Înainte de a scoate checul, faceți testul cu scobitoarea. Checul cu banane trebuie lăsat să se răcească, înainte de a fi tăiat.