Rețetă de chec clasic în două culori. Se face repede și e maxim de pufos

Rețetă de chec clasic în două culori. Se face repede și e maxim de pufos
Rețetă de chec clasic în două culori. Se face repede și e maxim de pufos

Checul clasic, în două culori, se face foarte ușor și este extrem de pufos. Aveți nevoie de doar câteva ingrediente și veți obține un desert delicios.

Orice gospodină știe să prepare chec. Este cel mai simplu desert posibil. Este gata imediat și folosiți doar ingrediente pe care le aveți cu siguranță prin casă.

Checul în două culori, cel mai rapid desert

Atunci când vreți să preparați ceva dulce, dar fără să petreceți mult timp în bucătărie, varianta ideală este să faceți un chec.

Îl puteți prepara în foarte multe variante, în funcție de ceea ce aveți prin bucătărie sau în funcție de ingredientele care știți că vă plac.

Astăzi vă recomandăm să încercați rețeta checului clasic, în două culori. Este foarte pufos și va fi mâncat pe nerăsuflate, mai ales de către cei mici. Checul în două culori poate fi servit dimineața, lângă o cană de ceai, de lapte sau chiar alături de cafea.

Acest desert nu are nevoie de praf de copt, iar dacă doriți să-l faceți un pic mai special, îi puteți adăuga fructe proaspete, fructe din compot sau, de ce nu, chiar fructe uscate sau nuci.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Din următoarele ingrediente o să vă iasă un chec mare, pe care-l puteți coace într-o formă de cozonac sau două checuri mai micuțe. De asemenea, poate fi copt și într-o formă rotundă. Totul ține de preferințele fiecăruia.

Ingrediente:

  • 10 ouă
  • 300 g zahăr
  • 100 g unt sau ulei
  • 250 g făină
  • 25 g cacao cât mai neagră
  • 100 ml lapte
  • sare
  • esență de vanilie, de rom sau de portocale

Cum se prepară checul în două culori

Separați albușurile de gălbenușuri. Albușurile le bateți spumă, cu un praf de sare. De-abia după aceea adăugați treptat și zahărul, în timp ce mixați în continuare.

Trebuie să obțineți o spumă tare și lucioasă, care să nu cadă, atunci când întoarceți castronul invers. Gălbenușurile le frecați cu puțină sare, apoi puneți peste ele coaja rasă de portocale sau de lămâie.

Adăugați și esența de vanilie sau de portocale și amestecați bine.

După aceea, puneți peste gălbenușuri și untul topit sau uleiul, puțin câte puțin, în timp ce amestecați. La final, se adaugă și laptele. Compoziția obținută o turnați peste spuma de albușuri și amestecați ușor, cu o spatulă, nu cu mixerul!

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Lăsați deoparte puțin din această compoziție, în care veți adăuga cacao și esența de rom. Restul de aluat îl lăsați alb și puneți 150 de grame de făină în el. Restul de făină îl puneți în aluatul care are și cacao.

Într-o tavă de cozonac sau în două tăvi de chec puneți hârtie de copt, apoi turnați puțin din aluatul alb, apoi din cel de cacao, iar din cel alb și tot așa, până terminați toată compoziția.

Amestecați ușor cu o furculiță straturile, pentru ca aspectul checului să fie unul deosebit. Băgați tăvile în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 40 de minute.

Înainte de a scoate checul din cuptor, faceți totuși și testul cu scobitoarea. Scoateți checul din tavă și lăsați-l să se răcească, pe un grătar de bucătărie. Apoi îl puteți pudra cu zahăr.



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies