Checul clasic, în două culori, se face foarte ușor și este extrem de pufos. Aveți nevoie de doar câteva ingrediente și veți obține un desert delicios.
Orice gospodină știe să prepare chec. Este cel mai simplu desert posibil. Este gata imediat și folosiți doar ingrediente pe care le aveți cu siguranță prin casă.
Checul în două culori, cel mai rapid desert
Atunci când vreți să preparați ceva dulce, dar fără să petreceți mult timp în bucătărie, varianta ideală este să faceți un chec.
Îl puteți prepara în foarte multe variante, în funcție de ceea ce aveți prin bucătărie sau în funcție de ingredientele care știți că vă plac.
Astăzi vă recomandăm să încercați rețeta checului clasic, în două culori. Este foarte pufos și va fi mâncat pe nerăsuflate, mai ales de către cei mici. Checul în două culori poate fi servit dimineața, lângă o cană de ceai, de lapte sau chiar alături de cafea.
Acest desert nu are nevoie de praf de copt, iar dacă doriți să-l faceți un pic mai special, îi puteți adăuga fructe proaspete, fructe din compot sau, de ce nu, chiar fructe uscate sau nuci.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Din următoarele ingrediente o să vă iasă un chec mare, pe care-l puteți coace într-o formă de cozonac sau două checuri mai micuțe. De asemenea, poate fi copt și într-o formă rotundă. Totul ține de preferințele fiecăruia.
Ingrediente:
- 10 ouă
- 300 g zahăr
- 100 g unt sau ulei
- 250 g făină
- 25 g cacao cât mai neagră
- 100 ml lapte
- sare
- esență de vanilie, de rom sau de portocale
Cum se prepară checul în două culori
Separați albușurile de gălbenușuri. Albușurile le bateți spumă, cu un praf de sare. De-abia după aceea adăugați treptat și zahărul, în timp ce mixați în continuare.
Trebuie să obțineți o spumă tare și lucioasă, care să nu cadă, atunci când întoarceți castronul invers. Gălbenușurile le frecați cu puțină sare, apoi puneți peste ele coaja rasă de portocale sau de lămâie.
Adăugați și esența de vanilie sau de portocale și amestecați bine.După aceea, puneți peste gălbenușuri și untul topit sau uleiul, puțin câte puțin, în timp ce amestecați. La final, se adaugă și laptele. Compoziția obținută o turnați peste spuma de albușuri și amestecați ușor, cu o spatulă, nu cu mixerul!
Lăsați deoparte puțin din această compoziție, în care veți adăuga cacao și esența de rom. Restul de aluat îl lăsați alb și puneți 150 de grame de făină în el. Restul de făină îl puneți în aluatul care are și cacao.
Într-o tavă de cozonac sau în două tăvi de chec puneți hârtie de copt, apoi turnați puțin din aluatul alb, apoi din cel de cacao, iar din cel alb și tot așa, până terminați toată compoziția.
Amestecați ușor cu o furculiță straturile, pentru ca aspectul checului să fie unul deosebit. Băgați tăvile în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 40 de minute.
Înainte de a scoate checul din cuptor, faceți totuși și testul cu scobitoarea. Scoateți checul din tavă și lăsați-l să se răcească, pe un grătar de bucătărie. Apoi îl puteți pudra cu zahăr.