Checul este un desert simplu, iar noi vă spunem care este cea mai bună rețetă. Iată de ce ingrediente aveți nevoie și ce trebuie să faceți pentru a obține un chec ca la mama acasă.
Este week-end și cu siguranță vă doriți să-i surprindeți pe cei dragi cu ceva dulce, preparat în casă. Cel mai la îndemână desert este, fără îndoială, checul. Noi avem rețeta pentru cel mai pufos chec, aromat și absolut delicios.
Cea mai simplă rețetă de chec
Chiar dacă sunteți începătoare, cu un chec nu veți da niciodată greș. Nu aveți nevoie de multe ingrediente, se prepară rapid, dar în același timp este și un desert extrem de apreciat de toată lumea.
Un alt avantaj este și acela că puteți jongla cu ingredientele, pornind de la rețeta clasică. Astfel, în funcție de preferințele fiecăruia și de imaginație, bineînțeles, puteți face un chec mai sofisticat, care vă va aduce cu siguranță multe laude. Există însă și câteva trucuri de care, dacă veți ține cont, veți obține cel mai pufos chec. De exemplu, checul iese mai bun dacă folosiți ulei în compoziție.
Un alt secret este și acela că albușurile trebuie bătute spumă cât mai tare, ca o bezea. Ca acestea să se întărească repede, adăugați câteva picături de zeamă de lămâie.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
De asemenea, aveți grijă să încălziți cuptorul la 180 de grade înainte de a băga tava la cuptor.
Iată de ce aveți nevoie pentru a face cel mai simplu chec:Ingrediente
- 6 ouă
- 6 linguri de zahăr
- 6 linguri de făină
- 6 linguri de ulei
- două linguri de cacao
- un praf de copt
- zahăr vanilat
- esență de vanilie
- esență de rom
- zeamă de lămâie
Cum se face checul
În primul rând, separați albușurile de gălbenușuri. Peste acestea din urmă, puneți un praf de sare și frecați-le bine cu uleiul. Albușurile se bat spumă cu zahărul, în așa fel încât atunci când întoarceți vasul invers, acestea trebuie să nu curgă. Turnați în ele și câteva picături de zeamă de lămâie.
Peste albușuri turnați gălbenușurile frecate cu uleiul și amestecați bine. Apoi, începeți să încorporați făina, amestecată în prealabil cu praful de copt.
La final, adăugați zahărul vanilat. Aluatul se împarte în două părți egale. Într-una dintre acestea veți pune cacaoa. Tot aici, adăugați și esența de rom și omogenizați. În partea de aluat care a rămas albă, adăugați esența de vanilie.
Tapetați o tavă de chec mai mare cu hârtie de copt, turnați o parte din aluatul alb, apoi puneți-l pe cel cu cacao și deasupra iar aluat alb. Cu
un bețișor sau cu capătul unei lingurițe sau furculițe faceți modele în aluat, în funcție de imaginație. Băgați tava la cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 60 de minute. Ca să fiți sigură că checul este gata, faceți testul cu scobitoarea.După ce este copt, checul se scoate pe un grătar, dar aveți grijă să-l așezați pe o parte. În acest fel, checul nu se va lăsa. La final, puteți să-l pudrați cu zahăr.