Cea mai bună rețetă de chec. Ingrediente și ponturi

Cea mai bună rețetă de chec. Ingrediente și ponturi
Cea mai bună rețetă de chec. Ingrediente și ponturi

Checul este un desert simplu, iar noi vă spunem care este cea mai bună rețetă. Iată de ce ingrediente aveți nevoie și ce trebuie să faceți pentru a obține un chec ca la mama acasă.

Este week-end și cu siguranță vă doriți să-i surprindeți pe cei dragi cu ceva dulce, preparat în casă. Cel mai la îndemână desert este, fără îndoială, checul. Noi avem rețeta pentru cel mai pufos chec, aromat și absolut delicios.

Cea mai simplă rețetă de chec

Chiar dacă sunteți începătoare, cu un chec nu veți da niciodată greș. Nu aveți nevoie de multe ingrediente, se prepară rapid, dar în același timp este și un desert extrem de apreciat de toată lumea.

Un alt avantaj este și acela că puteți jongla cu ingredientele, pornind de la rețeta clasică. Astfel, în funcție de preferințele fiecăruia și de imaginație, bineînțeles, puteți face un chec mai sofisticat, care vă va aduce cu siguranță multe laude.

reteta chec
Rețeta de chec este simplă, iar desertul va avea un gust extraordinar
Există însă și câteva trucuri de care, dacă veți ține cont, veți obține cel mai pufos chec. De exemplu, checul iese mai bun dacă folosiți ulei în compoziție.

Un alt secret este și acela că albușurile trebuie bătute spumă cât mai tare, ca o bezea. Ca acestea să se întărească repede, adăugați câteva picături de zeamă de lămâie.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

De asemenea, aveți grijă să încălziți cuptorul la 180 de grade înainte de a băga tava la cuptor.

Iată de ce aveți nevoie pentru a face cel mai simplu chec:

Ingrediente

  • 6 ouă
  • 6 linguri de zahăr
  • 6 linguri de făină
  • 6 linguri de ulei
  • două linguri de cacao
  • un praf de copt
  • zahăr vanilat
  • esență de vanilie
  • esență de rom
  • zeamă de lămâie

Cum se face checul

În primul rând, separați albușurile de gălbenușuri. Peste acestea din urmă, puneți un praf de sare și frecați-le bine cu uleiul. Albușurile se bat spumă cu zahărul, în așa fel încât atunci când întoarceți vasul invers, acestea trebuie să nu curgă. Turnați în ele și câteva picături de zeamă de lămâie.

Peste albușuri turnați gălbenușurile frecate cu uleiul și amestecați bine. Apoi, începeți să încorporați făina, amestecată în prealabil cu praful de copt.

Nu puneți niciodată toată cantitatea de făină odată. Aceasta se pune puțin câte puțin, în timp ce amestecați bine în compoziție.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

La final, adăugați zahărul vanilat. Aluatul se împarte în două părți egale. Într-una dintre acestea veți pune cacaoa. Tot aici, adăugați și esența de rom și omogenizați. În partea de aluat care a rămas albă, adăugați esența de vanilie.

Tapetați o tavă de chec mai mare cu hârtie de copt, turnați o parte din aluatul alb, apoi puneți-l pe cel cu cacao și deasupra iar aluat alb. Cu

un bețișor sau cu capătul unei lingurițe sau furculițe faceți modele în aluat, în funcție de imaginație. Băgați tava la cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 60 de minute. Ca să fiți sigură că checul este gata, faceți testul cu scobitoarea.
reteta chec
Puteți face un chec cu diverse modele, în funcție de imaginația fiecăruia

După ce este copt, checul se scoate pe un grătar, dar aveți grijă să-l așezați pe o parte. În acest fel, checul nu se va lăsa. La final, puteți să-l pudrați cu zahăr.



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies