Aşa faci cele mai fragede cornuri de post cu gem şi nucă. Sunt fragede şi pufoase si se fac super simplu.
Ingrediente:
1 pachet margarina
250 ml apa calduta
4 linguri de ulei
6 linguri zahar
25 gr drojdie proaspata
500 gr faina
Citeste si: Mini gogoşi crocante de post- Te vei îndrăgosti de această reţetă simplă
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citeste si: Reţete de post: 30 de preparate populare
Citeste si: Cum faci cel mai pufos CHEC de POST! Nici nu zici că nu are lapte şi ouă
coaja rasa si zeama de portocala
coaja rasa de lamaie
200 gr gem de prune
150 gr miez de nuca maruntit
1 varf lingurita bicarbonat de amoniu
1 lingura otet de mere
sare
Mod de preparare:
Am frecat drojdia cu 2 linguri de zahar pana la lichefiere si am turnat peste ea 150 ml apa calduta. Intr-un vas am pus pe foc 100 ml apa cu doua linguri de zahar, coaja rasa de lamaie si portocala si zeama de portocala si am lasat pana la topirea zaharului.
A rezultat un sirop din care am oprit putin pentru a unge cornurile, iar restul l-am folosit la aluat. Am frecat margarina cu 4 linguri de zahar farin, am adaugat drojdia lichefiata, apoi siropul caldut, otetul in care am stins bicarbonatul si am inceput sa incorporez faina.