Acesta este un desert care se prepara usor si care va incanta toata familia, plus musafirii, daca il pregatesti pentru o masa festiva cu meniu de post.
Nu ai nevoie de ingrediente sofisticate, din contra. Checul este destul de economic, insa va fi un dulce apreciat.
Ingrediente
1 cana zahar
1/2 cana ulei
1 cana apa
2 cani faina
Citeste si: Tortul care sa-ti impresioneze soacra- cu glazura din crema de branza
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
1 lingura zahar vanilat
1 praf de copt
2 linguri cacao neagra
2 linguri dulceata de zmeura
3 linguri nuca de cocos
Mod de preparare:
Punem intr-un castron apa, uleiul, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt si faina. Mixam apoi pana obtinem o compozitie omogena. Impartim compozitia in 2.
Citeste si: Tortul "Visul vietii" — O prajitura care se face in numai jumatate de ora
Intr-o tava de chec unsa cu ulei si tapetata cu faina punem cele 2 compozitii, alternandu-le.
Dam la cuptor la foc mediu, pentru cca 45-50 de minute, pana suprafata checului devine ferma si apar crapaturi.
Se face proba cu scobitoarea.Se lasa la racit in tava, dupa care se portioneaza dupa dorinta.