Află din rândurile următoare cum să prepari cea mai bună limonadă.
Ne aflăm în plin sezon estival, iar temperaturile ridicate sunt perfecte pentru o zi de plajă și o limonadă rece și delicioasă. Limonada este fără doar și poate una dintre cele mai consumate băuturi pe timpul verii, care pe lângă gustul ei fresh și răcoritor, are și beneficii asupra organismului.
Astfel, pe lângă momentul în care dorim să consumăm o limonadă la terasă sau pe plajă, putem să preparăm această băutură și în propria noastră locuință.
Ingredientul secret care îi oferă limonadei un gust ca la restaurant
Citește și: Înghețată de fistic cu fulgi de ciocolată. Mai răcoritoare și savuroasă ca niciodată!
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Portocala este ingredientul care îi oferă gust și aromă băuturii. Astfel, pentru a obține cea mai bună limonadă, puteți să adăugați și câteva felii de portocală, dar mare atenție, deoarece acest fruct se adaugă în limonadă la final, chiar înainte de servire.
Cea mai bună rețetă de limonadă
Citește și: Băuturi fără zahăr. 3 opțiuni sănătoase și delicioase
Pentru a obține cea mai bună limonadă trebuie doar să respecți această rețetă, ce îi va oferi băuturii tale un gust ca a celei de la restaurant.
Ingrediente
- 2,5 litri de apă
- 250 de grame de zahăr
- zece lămâi mici
- o portocală
- frunze de mentă – opțional
Mod de preparare
Pentru a obține o limonadă ca la restaurant, trebuie să pui apa la fiert, apoi să adaugi zahărul și să dai focul la mic.
Vei obține un sirop delicios și ușor îngroșat, pe care trebuie să-l lași să se răcească. Între timp, stoarce lămâile și pune sucul obținut într-un alt vas. Acum, amestecă siropul răcit cu zeama de lămâie și toarnă apa.
Pune băutura într-un recipient special și las-o la rece pentru minimum o oră. După ce a expirat acest timp, poți să o servești, dar nu înainte de a adăuga și câteva felii de portocală.