Înghețată de fistic cu fulgi de ciocolată. Mai răcoritoare și savuroasă ca niciodată!

retete pentru desert

Înghețată de fistic cu fulgi de ciocolată

Înghețata de fistic cu fulgi de ciocolată se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de înghețată

de fistic cu fulgi de ciocolată. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasă înghețată de fistic cu fulgi de ciocolată, preparata așa cum se cuvine. 

 

Rețetă de înghețată de fistic cu fulgi de ciocolată 

Înghețată de fistic cu fulgi de ciocolată. Mai răcoritoare și savuroasă ca niciodată![Sursa foto: freepik]

Rețeta delicioasă de înghețată de fistic cu fulgi de ciocolată, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli! 

Timpul de pregătire pentru această rețetă de înghețată de fistic cu fulgi de ciocolată este de o oră 

Timp de preparare - o oră 

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Timp total - 2 ore 

Rețeta de înghețată de fistic cu fulgi de ciocolată este pentru 4 persoane 

retete de gustare
Înghețată de fistic cu fulgi de ciocolată[Sursa foto: freepik]

Ingrediente – înghețată de fistic cu fulgi de ciocolată 

  •  O ceașcă de fistic, fără coajă 
  • 2 cești de miere 
  • 2 cești de lapte de migdale 
  • 5 gălbenușuri de ou 
  • o esență de migdale 
  • un praf de sare 
  • fulgi de ciocolată 

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv

pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă! 

inghetata de casa fara frisa
Înghețată de fistic cu fulgi de ciocolată[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ce trebuie să pui în fierul de călcat dacă vrei ca rufele tale să aibă un miros frumos o perioadă mai lungă de timp. Acest truc îți va schimba viața

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Mod de preparare - înghețată de fistic cu fulgi de ciocolată 

  1. In primul si în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru prepararea acestei delicioase de înghețată de fistic cu fulgi de ciocolată, este să începeți prin a preîncălzi cuptorul la 180 °C. Într-o tavă de cuptor, veți așeza fisticul, fără coajă, pe care îl veți băga la cuptor timp de aproximativ 10 minute, astfel încât să devină auriu.
    După acest interval de timp, vom scoate tava de la cuptor și vom lăsa fisticul să se răcească la temperatura camerei. Odată ce acesta s-a mai răcit, vom măcina jumătate din acesta, iar restul vom lăsa deoparte. 
  2. În continuare, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, în care vom pune laptele, mierea, dar și fisticul pe care tocmai l-am măcinat, ingrediente pe care le vom amesteca, iar ulterior le vom transfera într-o altă dimensiune potrivite, pentru a le pune pe aragaz, la foc mediu amestecând ocazional, timp de aproximativ 5
    minute, astfel încât mierea să se dizolve. După acest interval de timp, vom lua oala de pe foc și vom lăsa să se răcească timp de 10 minute. 

Înghețată de fistic cu fulgi de ciocolată. Mai răcoritoare și savuroasă ca niciodată![Sursa foto: freepik]

  1. Acum a venit timpul să amestecăm într-un bol de dimensiuni potrivite și gălbenușurile cu un praf de sare, ingrediente pe care le vom turna ulterior peste crema de fistic. În continuare, vom da din nou pe foc mic, înghețata de fistic, care o vom amesteca continuu cu o lingură de lemn, până când vom observa că se îngroașă, timp de aproximativ 10 minute. Atenție însă! Crema nu trebuie să ajungă la punctul de fierbere. 
  2. Imediat apoi, vom lua oala de pe foc și vom aștepta ca întreaga compoziție să ajungă la temperatura camerei, pentru ca ulterior să o transferăm într-un bol și să lăsăm în frigider timp de aproximativ o oră. Abia apoi o vom scoate și o amestecați din nou până când se va omogeniza așa cum ne dorim, iar ulterior o bune într-un aparat de făcut înghețată, în cazul în care deținem unu, sau chiar în casolete de plastic cu capac, însă nu înainte de a presăra deasupra și câțiva fulgi de ciocolată. Ulterior, le vom pune în congelator timp de aproximativ 4 ore, timp în care va trebui să le mai scoateți pentru a le mai amesteca din jumătate în jumătate de oră, pentru a nu se forma cristale de gheață. 
  3. După acest interval de timp, vom scoate casoletele din congelator, iar rețeta de astăzi este gata de servit! Poftă bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 

inghetata de fistic
Înghețată de fistic cu fulgi de ciocolată[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cel mai bun blat de pizza: 8 secrete pentru o crustă crocantă și gustoasă



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Cei mai buni cârnați de casă. Reteta tradițională și savuroasă pentru o delicatesă casnică!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies