Înghețata de fistic cu fulgi de ciocolată se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de înghețată
Rețetă de înghețată de fistic cu fulgi de ciocolată
Rețeta delicioasă de înghețată de fistic cu fulgi de ciocolată, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de înghețată de fistic cu fulgi de ciocolată este de o oră
Timp de preparare - o oră
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Timp total - 2 ore
Rețeta de înghețată de fistic cu fulgi de ciocolată este pentru 4 persoane
Ingrediente – înghețată de fistic cu fulgi de ciocolată
- O ceașcă de fistic, fără coajă
- 2 cești de miere
- 2 cești de lapte de migdale
- 5 gălbenușuri de ou
- o esență de migdale
- un praf de sare
- fulgi de ciocolată
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv
pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!Mod de preparare - înghețată de fistic cu fulgi de ciocolată
- In primul si în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru prepararea acestei delicioase de înghețată de fistic cu fulgi de ciocolată, este să începeți prin a preîncălzi cuptorul la 180 °C. Într-o tavă de cuptor, veți așeza fisticul, fără coajă, pe care îl veți băga la cuptor timp de aproximativ 10 minute, astfel încât să devină auriu.
- În continuare, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, în care vom pune laptele, mierea, dar și fisticul pe care tocmai l-am măcinat, ingrediente pe care le vom amesteca, iar ulterior le vom transfera într-o altă dimensiune potrivite, pentru a le pune pe aragaz, la foc mediu amestecând ocazional, timp de aproximativ 5 minute, astfel încât mierea să se dizolve. După acest interval de timp, vom lua oala de pe foc și vom lăsa să se răcească timp de 10 minute.
- Acum a venit timpul să amestecăm într-un bol de dimensiuni potrivite și gălbenușurile cu un praf de sare, ingrediente pe care le vom turna ulterior peste crema de fistic. În continuare, vom da din nou pe foc mic, înghețata de fistic, care o vom amesteca continuu cu o lingură de lemn, până când vom observa că se îngroașă, timp de aproximativ 10 minute. Atenție însă! Crema nu trebuie să ajungă la punctul de fierbere.
- Imediat apoi, vom lua oala de pe foc și vom aștepta ca întreaga compoziție să ajungă la temperatura camerei, pentru ca ulterior să o transferăm într-un bol și să lăsăm în frigider timp de aproximativ o oră. Abia apoi o vom scoate și o amestecați din nou până când se va omogeniza așa cum ne dorim, iar ulterior o bune într-un aparat de făcut înghețată, în cazul în care deținem unu, sau chiar în casolete de plastic cu capac, însă nu înainte de a presăra deasupra și câțiva fulgi de ciocolată. Ulterior, le vom pune în congelator timp de aproximativ 4 ore, timp în care va trebui să le mai scoateți pentru a le mai amesteca din jumătate în jumătate de oră, pentru a nu se forma cristale de gheață.
- După acest interval de timp, vom scoate casoletele din congelator, iar rețeta de astăzi este gata de servit! Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Cel mai bun blat de pizza: 8 secrete pentru o crustă crocantă și gustoasă