Ceapa este un ingredient care se găseşte în bucătăria ta în orice sezon, însă în zilele reci de toamnă, răsfaţă-te şi încălzeşte-te cu o porţie de supă de ceapă. Încearcă reţeta de mai jos şi vei descoperi un preparat clasic franţuzesc.
Presarui sarea, piperul şi salvia. Torni vinul sec şi amesteci pe fundul oalei, ca să se combine toate aromele. Fierbi până când vinul aproape s-a evaporat, aproximativ 5 minute. Încorporezi făina, torni supa de vită sau pui, adaugi dafinul şi amesteci.
Laşi să dea în clocot, acoperi şi fierbi la foc mic 25 de minute. Dacă ai broiler la cuptor, acum îl preîncălzeşti. Torni supa de ceapă în boluri termorezistente, pui crutoanele în fiecare porţie şi presari brânza Gruyere rasă sau caşcavalul. Laşi doar câteva minute la cuptor, sub broiler, ca să se topească brânza. Serveşti supa de ceapă caldă.
sursa: clickpoftabuna