Află din rândurile următoare care este rețeta simplă de supă cremă de ciuperci a Paulei Chirilă, perfectă pentru zilele de post.
Paula Chirilă este foarte activă în mediul online și nu ezită să împărtășească trucuri, secrete și bunătăți din gastronomie cu urmăritorii ei.
Prima zi din Postul Crăciunului vine și cu o idee de rețetă perfectă pentru această perioadă, mai ales pentru cei care aleg să se abțină de la anumite alimente.
Rețeta de supă cremă de ciuperci a Paulei Chirilă
Paula Chirilă a dezvăluit cum face supa cremă de ciuperci, deși există numeroase rețete. Preferă, însă, acest mod de preparare, deoarece, din spusele ei, îi iese delicios de fiecare dată.
Nu ai nevoie de multe ingrediente, iar pe majoritatea dintre ele le ai deja în propria locuință.
„Cea mai bună supă în perioada de post, supa cremă de ciuperci. Cea mai fină, mai gustoasă, mai cremoasă. Vă arăt imediat cum am făcut-o eu. Are doar câteva ingrediente.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Mie chiar îmi place să gătesc atunci când am timp, iar acum am profitat de ocazie că sunt puțin mai liberă.”, spune Paula Chirilă, în timp ce pregătește ingredientele.
Ingrediente supă cremă de ciuperci:
- 1 kg de ciuperci
- Smântână vegetală
- Două cepe mari
- Legume după preferințe
- Condimente după gust
- Sare
- Ulei
Cum prepară Paula Chirilă supa cremă de ciuperci
Supa cremă de ciuperci nu este deloc greu de realizat, iar Paula Chirilă explică pas cu pas cum ajunge la rezultatul dorit în mai puțin de 45 de minute. Începe prin a pregăti legumele și a le pune la călit, ulterior dezvăluie ordinea acestora în tigaie.
„Am curățat ciupercuțele, le-am șters, iar acum trec la următoarea etapă. Am lăsat câteva și pentru cuptor.
După ce am tăiat ceapa, o pun la călit și tai și ciupercuțele și le pun peste ceapă, să le călesc și pe ele, mai încolo adăugăm și doi căței de usturoi.
Adăugăm apă și legume deshidratate. Nu se compară cu legumele proaspete, dar folosim într-o situație de urgență.
Mai adăugăm puțină apă și lăsăm la fiert.”, povestește Paula Chirilă.
După aproximativ 15 minute, urmează cea de-a doua parte a rețetei, adică modalitatea prin care legumele noastre capătă aspectul și consistența unei supe cremă.
„Au trecut 15 minute. Le transfer în altă cratiță pentru a le putea pasa cu blenderul. Am pus-o din nou pe foc și îi dau un clocot. Am amestecat cu puțină smântână de gătit și am adăugat câteva cupierci deasupra. Poftă mare!”, adaugă Paula Chirilă spre finalul rețetei.
Supa cremă de ciuperci poate fi perfectă atunci când ești în pană de idei, dar îți dorești, cu toate acestea, să ții post sau să eviți mâncărurile grele de peste zi.