Află din rândurile următoare care este rețeta de lasagna simplă a Paulei Chirilă, pentru care ai nevoie doar de câteva îngrediente și care nu se gătește înainte.
Paula Chirilă este foarte activă pe rețelele de socializare și este mereu în legătură cu urmăritorii săi.
Pe lângă activitatea profesională pe care o desfășoară și aparițiile TV cu care îi ține mereu la curent pe cei din social media, Paula Chirilă împarte din rețetele sale ușoare, care nu necesită mult timp de preparare și care pot fi făcute foarte ușor chiar la tine acasă.
Recent, vedeta a gătit lasagna și a împărtățit rețeta pe pagina sa de Facebook.
Rețeta de lasagna a Paulei Chirilă
Chiar dacă pare complicat să realizezi o lasagna de la 0, vedeta ne arată pas cu pas cum face acest preparat chiar la ea acasă și pentru care nu ai nevoie de ingrediente foarte sofisticate.
Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro
Pentru a face o lasagna după rețeta Paulei Chirilă ai nevoie de:
- 70 g unt topit
- Ulei
- 70 g făină
- 700 ml lapte călduț
- Sare
- Piper
- Nucșoară (opțional)
- Condimente după gust
- Vin alb
- 1 kg carne
- Foi de lasagna cumpărate
- Două cepe
- Morcovi
- Sos de roșii
Mod de preparare lasagna
Paula Chirilă a explicat pas cu pas modul de pregătire al preparatului lasagna. Procesul este unul simplu, chiar dacă pare că avem de-a face cu multe ingrediente, iar rezultatul este de-a dreptul delicios.
Primul pas este să adăugăm untul topit într-o tigaie, împreună cu uleiul și făina.
„Punem untul topit, uleiul și făina în ploaie și amestecăm până se face o pastă pe care o mai ținem pe foc un pic, să se omogenizeze tot.
Compoziția este din ce în ce mai cremoasă și mai lăsăm 20 de minute pe foc. Adăugăm sare, piper și nucșoară pentru aromă.
Cât ținem compoziția pe foc, 20 de minute, trebuie să amestecăm încontinuu să nu se prindă.”,
În timp ce sosul bechamel stă timp de 20 de minute pe foc, dar îl amestecăm constant, putem să preparăm sosul de carne de care avem nevoie.
„Am făcut foarte rapid un sos bolognez dintr-un kg de carne, două cepe și morcov. Am tăiat cepele mărunt, le-am călit puțin, împreună cu morcovul dat prin răzătoare, am călit și carnea ca să se pătrundă bine, după care am adăugat un pic de vin alb, apă, condimente după gust și verdeață, dacă vreți.” , adăugă Paula, în timp ce povestește modul de preparare.
Pașii cei mai importanți ai rețetei sunt gata, așa că tot ce mai avem de făcut este să montăm lasagna și să o punem la cuptor, la 180 de grade, timp de o oră.
„Lăsăm să se răcorească foarte puțin și începem să montăm lasagna. Punem sosul bechamel, apoi foile de lasagna (cumpărate), mai punem un strat de sos bechamel, apoi sosul de carne și mozzarella rasă. După care pun, din nou, un strat de foi, sos bechamel, sos carne, mozzarella rasă. Introducem la cuptorul încălzit la 180 de grade timp de o oră și lăsăm să se coacă liniștită.”, a mai spus Paula Chirilă.