Află din rândurile următoare care este rețeta de negresă cu glazură de ciocolată a Paulei Chirilă.
Paula Chirilă a pregătit recent o negresă foarte gustoasă. Vedeta a dezvăluit secretele sale culinare urmăritorilor săi de pe Facebook. Astfel, prezentatoarea TV a mărturisit că este o rețetă foarte simplu de realizat, iar gustul este de-a dreptul delicios.
„ Cea mai rapidă și gustoasă rețetă de negresă cu glazură de ciocolată, pufoasă, gustoasă și super fină .”, a spus Paula Chirilă pe Facebook.
Rețeta de negresă cu glazură de ciocolată
Citește și: Negresă cu glazură de ciocolată albă. O combinație divină de arome!
Ingrediente pentru negresă:
- 2 căni de făină;
- o jumătate de cană de ulei;
- un ou;
- o cană de zahăr;
- o cană de lapte;
- 2 linguri de cacao;
- 3 linguri de gem;
- o linguriță de bicarbonat nestins;
- esență de rom și puțin de vanilie;
- un praf de sare.
Mod de preparare:
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Paula Chirilă a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei. Procesul este unul foarte simplu, iar, potrivit spuselor sale, rezultatul este unul de-a dreptul delicios.
Primul pas în procesul de preparare al negrei constă în punerea făinii, a uleiului, oului, zahărului și laptelui într-un bol.
Ulterior, cu ajutorul unei linguri mai mari sau a unei spatule, amestecăm ingredientele.„ Se amestecă cu grijă ca să nu se facă cocoloașe. În principiu, întâi se pun toate ingredientele solide și apoi cele lichide, treptat, ușor-ușor și se incorporează ca să nu se facă cocoloașe .”, a explicat Paula Chirilă.
După ce am amestecat bine, putem să adăugăm și restul de ingrediente, adică gem, cacao, bicarbonat, esențe și sare.
Ulterior, turnăm compoziția într-o tavă pe care am tapetat-o cu hârtie de copt.
„ Am luat hârtia de copt și am umezit-o puțin ca să devină la flexibilă. Acesta este secretul ca să o putem tapeta așa cum trebuie .”, a dezvăluit vedeta.
După ce am pus compoziția în tavă, aceasta va fi pusă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 35 de minute.
Cât timp negresa se coace, putem să preparăm și glazura.
Ingrediente pentru glazură:
- un pachet de unt;
- 2 linguri de lapte;
- o ciocolată
Mod de preparare:
Pentru a pregăti glazura, trebuie să punem toate ingredientele menționate anterior la foc mic și să amestecăm până când acestea devin o compoziție omogenă.
Ulterior, după ce am scos prăjitura de la cuptor, punem uniform glazura pe toată suprafața sa. Opțional, se poate presăra și zahăr pudră pe deasupra.