Negresă cu glazură de ciocolată albă. O combinație divină de arome!

cea mai buna reteta de negresa
Rețetă de Negresă cu glazură de ciocolată albă

Negresa cu glazură de ciocolată albă reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  negresă cu glazură de ciocolată albă. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă negresă cu glazură de ciocolată albă, preparate exact pe gustul vostru.   

 

Rețetă de  Negresă cu glazură de ciocolată albă

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  negresă cu glazură de ciocolată albă, absolut delicioase, în doar 6 pași simpli!

Timp de pregătire  – 30 minute

Timp de preparare  – o oră

Timp total  – o oră și 30 minute

Porții  – 6 persoane

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Ingrediente – Negresă cu glazură de ciocolată albă

  • 200 de grame de unt (la temperatura camerei)
  • 200 de grame de ciocolată
  • 200 de grame de zahăr pudră
  • 2 ouă întregi (la temperatura camerei)+ 2 gălbenușuri
  • 100 de grame de făină
  • 60 de mililitri de cremă de whiskey
  • o cană de ciocolată albă
  • o cană de smântână lichidă pentru frișcă
  • 50 de mililitri de lapte condensat
  • un praf de gelatină
  • o lingură de apă
  • ciocolată albă

De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.

cea mai simpla reteta de negresa
Rețetă de Negresă cu glazură de ciocolată albă[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cea mai cremoasă rețetă de Cheesecake cu fructe de pădure

Mod de preparare - Negresă cu glazură de ciocolată albă

Pasul 1.  În primul și-n primul rând vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga 200 de grame de unt (la temperatura camerei), 200 de grame de ciocolată, cuburi, bol pe care îl vom pune în cuptorul cu microunde, pentru ca ciocolata să se topească, timp de aproximativ 1-1,5 minute. Cu ajutorul unei spatule, vom amesteca cele două ingrediente, pentru a se încorpora.

Pasul 2.  Imediat apoi, vom adăuga în bol și 200 de grame de zahăr pudră, împreună cu 2 ouă întregi (la temperatura camerei), dar și alte 2 gălbenușuri de ou, 100 de grame de făină, 60 de mililitri de cremă de whiskey, ingrediente pe care le vom amesteca cu mixerul, însă oprit, pentru a încorpora făina, apoi îl vom porni și vom mixa timp de aproximativ 2 minute.

Pasul 3.  Între timp, vom pregăti și o tavă de cuptor, rotundă, în care vom așeza hârtie de copt, iar ulterior, odată ce toate ingredientele noastre s-au încorporat așa cum ne dorim, vom turna și compoziția în tavă. Se introduce la cuptor, timp de aproximativ o oră, la o temperatură de 180 de grade Celsius.

reteta de negresa cu glazura de ciocolata alba
Rețetă de Negresă cu glazură de ciocolată albă[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Pasul 4.  În acest timp, ne vom ocupa de prepararea glazurii de ciocolată albă. Așadar, într-o oală de dimensiuni potrivite, vom adăuga o cană de ciocolată albă, bucățele, peste care vom adăuga o cană de smântână lichidă pentru frișcă. Se pornește focul mic, și amestecăm cu o spatulă până când ciocolata se va topi. Abia apoi vom adăuga și 50 de mililitri de lapte condensat și amestecăm în continuare.

Pasul 5.  Într-un bol de dimensiuni mai mici, vom adăuga un praf de gelatină, peste care vom turna și o lingură de apă. Amestecăm cu o linguriță și conținutul se toarnă în oala în care preparăm glazura de ciocolată albă. Amestecăm cu spatula și îndepărtăm oala de pe foc. După ce se mai răcește puțin, vom adăuga în glazură și câteva bucățele mici de ciocolată albă.

Pasul 6.  A venit timpul să scoatem de la cuptor tava cu negresa noastră delicioasă. O mai lăsăm să se răcească puțin, apoi vom turna glazura de ciocolată albă deasupra, iar rețeta este gata!

Negresa cu glazură de ciocolată albă  este gata și se poate servi. Poftă bună!

negresa cu glazura de ciocolata alba
Rețetă de Negresă cu glazură de ciocolată albă[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de Pavlova clasică. Un desert delicios pe bază de bezea și margini crocante!



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

Banana bread: Un chec pufos cu banane. Pregatește un desert gustos pentru întreaga familie

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies