Negresă cu ciocolată și fulgi de migdale. desertul perfect dacă îți dorești un exterior dens, cu un interior moale!

retete de gustare

Negresă cu ciocolată și fulgi de migdale

Negresa cu ciocolată și fulgi de migdale se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Negresă cu ciocolată și fulgi de migdale.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasă Negresă cu ciocolată și fulgi de migdale, preparata așa cum se cuvine. 

 

Rețetă de Negresă cu ciocolată și fulgi de migdale

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli! 

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o oră

Citește și: Cele mai delicioase deserturi pe care trebuie să le încerci în această toamnă

reteta de negresa
Negresă cu ciocolată și fulgi de migdale[Sursa foto: freepik]

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citește și: Rujuri de lux pentru bucuria ta. Top 10 opțiuni exclusive și elegante

Timp de preparare - 30 de minute 

Timp total - o oră și 30 de minute 

Rețeta este pentru 6 persoane 

retete de prajituri de casa
Negresă cu ciocolată și fulgi de migdale[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Ingrediente  

  •  2 căni de făină 
  • 3 linguri de pudră de cacao 
  • un pliculeț de praf de copt 
  • 1/2 de cană de zahăr 
  • 1/2 de cană de ulei 
  • 2 căni de lapte 
  • sare de mare 
  • o esență de vanilie 
  • 250 g de ciocolată, la alegere, mărunțită 
  • 150 g de fulgi de migdale 

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această

cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă! 

negresa cu ciocolata
Negresă cu ciocolată și fulgi de migdale[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare  

  1. În primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă, este să preîncălziți cuptorul.
    Așadar, vom seta cuptorul la o temperatură de 180 °C, și în același timp vom pregăti și tava noastră pentru cuptor, fie ea pătrată sau dreptunghiulară, pe care o vom acoperi cu hârtie de copt. 
  2. Acum vom trece și la prepararea acestui desert. Așadar, pentru început, trebuie să topim ciocolata, motiv pentru care avem nevoie de o oală de dimensiuni potrivite, pe care o vom umple cu apă și o vom aduce la punctul de fierbere.
    Odată ce acest lucru s-a întâmplat, vom da focul mai încet și vom așeza deasupra ei un bol termoizolant, fără ca baza acestuia să atingă apa, și adăugăm în bol cele 250 g de ciocolată pe care am mărunțit-o în prealabil, și o vom lăsa să se topească complet. Este nevoie ca din când în când să amestecăm, pentru a ajuta la procesul de topire. Odată ce ciocolata noastră s-a topit, vom da bolul deoparte și vom stinge focul. 
  3. Acum că ciocolata noastră este gata, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari și pentru restul ingredientelor. Așadar, vom începe prin a cerne cele 2 căni de făină, alături de cele 3 linguri de pudră de cacao, împreună cu pliculețul de praf de copt, ingrediente pe care le vom amesteca împreună astfel încât să se încorporeze uniform. Odată făcut acest pas, vom adăuga în acest bol și celelalte ingrediente, mai exact 1/2 de cană de zahăr, 1/2 de cană de ulei, cele 2 căni de lapte, sare după gust, esența de vanilie, iar în cele din urma și ciocolata pe care am topit-o. Acum vom amesteca toate aceste ingrediente pentru a se omogeniza exact așa cum ne dorim. 
  4. Ulterior, întreaga compoziție se va turna în tava pe care am pregătit-o deja, iar cu ajutorul unei spatule o vom întinde uniform pe toată suprafața tăvii, deasupra presărând în cele din urmă și fulgii de migdale. Tava se va introduce în cuptorul preîncălzit tot la 180 °C, timp de aproximativ 30 de minute sau până când vom observa că este coaptă deasupra dar încă cremoasă la mijloc. 
  5. După acest interval de timp vom scoate tava din cuptor, ulterior și desertul nostru din tavă, mai putem pune deasupra și puțin topping de ciocolată, în funcție de preferințe, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună! 

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 

retete pentru desert
Negresă cu ciocolată și fulgi de migdale[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Gofre cu fructe de pădure deasupra. Ușor de preparat și simplu de savurat!

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies