Negresa cu ciocolată și fulgi de migdale se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Negresă cu ciocolată și fulgi de migdale.
Rețetă de Negresă cu ciocolată și fulgi de migdale
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o oră
Citește și: Cele mai delicioase deserturi pe care trebuie să le încerci în această toamnă
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citește și: Rujuri de lux pentru bucuria ta. Top 10 opțiuni exclusive și elegante
Timp de preparare - 30 de minute
Timp total - o oră și 30 de minute
Rețeta este pentru 6 persoane
Ingrediente
- 2 căni de făină
- 3 linguri de pudră de cacao
- un pliculeț de praf de copt
- 1/2 de cană de zahăr
- 1/2 de cană de ulei
- 2 căni de lapte
- sare de mare
- o esență de vanilie
- 250 g de ciocolată, la alegere, mărunțită
- 150 g de fulgi de migdale
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această
Mod de preparare
- În primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă, este să preîncălziți cuptorul.
- Acum vom trece și la prepararea acestui desert. Așadar, pentru început, trebuie să topim ciocolata, motiv pentru care avem nevoie de o oală de dimensiuni potrivite, pe care o vom umple cu apă și o vom aduce la punctul de fierbere. Odată ce acest lucru s-a întâmplat, vom da focul mai încet și vom așeza deasupra ei un bol termoizolant, fără ca baza acestuia să atingă apa, și adăugăm în bol cele 250 g de ciocolată pe care am mărunțit-o în prealabil, și o vom lăsa să se topească complet. Este nevoie ca din când în când să amestecăm, pentru a ajuta la procesul de topire. Odată ce ciocolata noastră s-a topit, vom da bolul deoparte și vom stinge focul.
- Acum că ciocolata noastră este gata, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari și pentru restul ingredientelor. Așadar, vom începe prin a cerne cele 2 căni de făină, alături de cele 3 linguri de pudră de cacao, împreună cu pliculețul de praf de copt, ingrediente pe care le vom amesteca împreună astfel încât să se încorporeze uniform. Odată făcut acest pas, vom adăuga în acest bol și celelalte ingrediente, mai exact 1/2 de cană de zahăr, 1/2 de cană de ulei, cele 2 căni de lapte, sare după gust, esența de vanilie, iar în cele din urma și ciocolata pe care am topit-o. Acum vom amesteca toate aceste ingrediente pentru a se omogeniza exact așa cum ne dorim.
- Ulterior, întreaga compoziție se va turna în tava pe care am pregătit-o deja, iar cu ajutorul unei spatule o vom întinde uniform pe toată suprafața tăvii, deasupra presărând în cele din urmă și fulgii de migdale. Tava se va introduce în cuptorul preîncălzit tot la 180 °C, timp de aproximativ 30 de minute sau până când vom observa că este coaptă deasupra dar încă cremoasă la mijloc.
- După acest interval de timp vom scoate tava din cuptor, ulterior și desertul nostru din tavă, mai putem pune deasupra și puțin topping de ciocolată, în funcție de preferințe, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.