Cele mai delicioase deserturi pe care trebuie să le încerci în această toamnă

Cele mai delicioase deserturi pe care trebuie să le încerci în această toamnă
Cele mai delicioase deserturi pe care trebuie să le încerci în această toamnă

Află din rândurile de mai jos tot care sunt cele mai delicioase deserturi pentru această toamnă!

Toamna este unul dintre cele mai așteptate anotimpuri atât pentru temperaturile sale perfecte, cât și pentru deserturile care pot fi preparate în această perioadă. Află din rândurile de mai jos ce preparate dulci poți găti în acest sezon și, totodată, care sunt cele mai recomandate fructe și legume pentru dieta de toamnă!

Deserturi pe care să le încerci în această toamnă

Plăcinta de mere

Cele mai delicioase deserturi pe care trebuie să le încerci în această toamnă[Sursa foto: freepik]

Plăcinta cu mere merită să fie cap de listă, fiind extrem de apreciată de oameni în acest sezon și nu numai. Gustul dulce și aromat al merelor coapte cu aluat fraged va fi o adevărată plăcere pentru fiecare membru al familiei. De asemenea, acest desert este o ocazie perfectă pentru a folosi merele proaspete de sezon. În plăcinta de mere sunt nelipsite condimentele precum scorțișoara, nucșoara sau vanilia, pentru a-i oferi un gust unic.

De asemenea, desertul poate fi servit atât la temperatura camerei, cât și încălzit.

Citește și: Cea mai gustoasă ruladă cu scorțișoară! Este deliciul suprem lângă o ceașcă cu cafea sau ceai!

Chec de dovleac

Cele mai delicioase deserturi pe care trebuie să le încerci în această toamnă[Sursa foto: freepik]

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Dovleacul este vedeta acestui sezon, astfel că fiecare gospodină trebuie să ia în calcul nenumăratele variante de gătire a acestuia.

Checul pufos de dovleac este alegerea perfectă pentru a sărbători sezonul toamnei și pentru a folosi dovleacul într-un desert delicios. Desertul va avea o textură moale, suculentă și gustoasă, astfel că va fi cu siguranță adorat de întreaga familie. În checul de dovleac se pot adăuga nuci, stafide sau chips-uri de ciocolată pentru o notă extra de textură și gust. Așadar, checul de dovleac este un desert minunat pentru ca oamenii să simtă gustul tomnatic, iar aceștia pot chiar să îl servească alături de o cană de ceai sau cafea caldă.

Cheesecake de toamnă

Cele mai delicioase deserturi pe care trebuie să le încerci în această toamnă[Sursa foto: freepik]

Cheesecake-ul este un desert preferat de multă lume, însă cel de toamnă cu ingrediente specifice acestui sezon îi va aduce o aromă în plus. În compoziția cheesecake-ului se poate adăuga scorțișoară, nucșoară, vanilie, dovleac și mere. De asemenea, pentru un plus de aromă, gospodinele pot opta pentru un topping de sos de caramel sau sos de mere, frișcă bătută sau felii de mere coapte înainte de servire.

Citește și: Rețetă de Chec cu morcov. Un desert ușor de preparat în casă

Brownie cu nuci pecan și glazură de ciocolată

Cele mai delicioase deserturi pe care trebuie să le încerci în această toamnă[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Brownie cu nuci pecan și glazură de ciocolată poate fi întotdeauna o alegere potrivită, indiferent de sezon. Desertul este popular datorită gustului său intens de ciocolată, iar adăugarea nucilor pecan oferă o textură crocantă și o notă subtilă de nucă care se potrivește perfect cu ciocolata. De asemenea, brownie-ul este foarte ușor de preparat și nu necesită mult timp în bucătărie.

Ce fructe și legume adăugăm în dietă în sezonul de toamnă

Cele mai delicioase deserturi pe care trebuie să le încerci în această toamnă[Sursa foto: freepik]

În acest sezon, merele și dovleacu l fac senzație atât consumate simple, cât și în plăcinte, prăjituri sau budincă. Cu toate astea, fructe precum perele, strugurii, gutuile, cătina și prunele sunt o sursă bună de vitamine și fibre. Perele sunt cunoscute pentru conținutul lor ridicat de apă, ceea ce le face să ofere rapid o senzație de sațietate. De asemenea, aceste fructe susțin sănătatea digestivă, contribuind la scăderea nivelului de colesterol și la controlul absorbției zahărului în corp. 

Conopida este perfectă pentru acest sezon, fiind consumată de cele mai multe ori aburită, în piure sau ca ingredient în supe. Mai mult decât atât, cartofii dulci sunt excelenți copți în acest sezon, și bogați în vitamine și fier. De asemenea, ceapa, morcovul, țelina, sfecla și păstârnacul se află pe lista celor mai potrivite legume din această toamnă. Sfecla este bogată în fibre și conține o varietate de substanțe nutritive, precum magneziu, potasiu, fosfor, fier, vitaminele A, B și C.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

Rețeta de Tartă cu dovleac, cu o umplutură fină și irezistibilă!

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies