Tarta cu brânză dulce este un adevărat deliciu. Noi vă spunem ce ingrediente trebuie să folosiți și cum puteți prepara această bunătate.
Vreți să preparați ceva dulce, dar sofisticat, în același timp? Încercați rețeta de tartă cu brânză dulce: pufoasă, cremoasă și plină de arome.
Tarta cu brânză dulce, un desert sofisticat
Atunci când spui tartă, te gândești automat la ceva dulce, care să conțină neaparat fructe sau la un aperitiv plin de savoare.
Noi ne-am gândit să vă dezvăluim o rețetă puțin mai diferită, pe care merită să o încercați.
Ca la orice rețetă de tartă, blatul este foarte important. Este adevărat că blatul de tartă din unt și biscuiți nu este ceva sofisticat, însă tot trebuie să fiți atente la calitatea ingredientelor pe care le veți folosi.
Dacă nu vreți să puneți biscuiți, îi puteți înlocui cu foi de napolitane. Acest truc este valabil pentru oricare altă tartă dulce pe care vreți să o preparați.
Ingrediente pentru blatul de tartă:
- 3 foi de napolitane sau biscuiți uscați și foarte fini sau fulgi de porumb
- 100 de grame de unt (aveți grijă să fie nesărat)
- 3 linguri de zahăr pudră
Ingrediente pentru umplutura de brânză dulce:
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
- 700 de grame de brânză de vaci proaspătă (trebuie să fie dulce și foarte bine scursă)
- 200 de grame de smântână mai grasă
- 6 ouă
- 12 linguri de zahăr
- 5 linguri de făină
- coaja rasă de la o lămâie
- esență de vanilie
Ingrediente pentru glazură:
- 200 de grame de smântână mai grasă
- 4 linguri de zahăr
- coajă rasă de lămâie
Cum se prepară cea mai bună tartă cu brânză dulce
Într-un castron mai adânc, sfărâmați foarte bine foile de napolitane sau biscuiții sau fulgii de porumb, depinde ce vreți să folosiți pentru blat.
Dacă veți utiliza biscuiți sau fulgi de porumb, aveți grijă să nu fie sărați.
Amestecați foarte bine aceste ingrediente. După aceea, așezați compoziția de blat pe fundul unei tăvi, de preferință cu pereții detașabili, pe care înainte o ungeți bine cu unt.
Presați blatul cu mâna, pentru a fi cât mai uniform. Băgați tava în frigider, ca să se întărească bine blatul, până veți prepara crema de brânză dulce.
Într-un vas, puneți brânza dulce, scursă foarte bine, zahărul și smântâna și amestecați cu mixerul, ca să obțineți o cremă fină. Zahărul trebuie topit în totalitate, înainte de a adăuga ouăle.
Acestea se pun pe rând, în timp ce mixați în continuare. La final, puneți și esența de vanilie, dar și coaja rasă de lămâie. Făina o adăugați ultima, treptat, în timp ce amestecați în continuare.
Umplutura astfel obținută se pune peste blatul întărit. Băgați tava în cuptorul preîncălzit și lăsați-o 15 minute la foc mare, iar apoi încă 45 de minute la foc mic.
Veți ști că este gata când va prinde o crustă aurie. Pentru glazură, amestecați smântâna cu zahărul, apoi puneți și coaja rasă de lămâie.
Întindeți compoziția peste tartă, imediat după ce o scoateți din cuptor. Lăsați prăjitura să se răcească, iar apoi o puteți tăia. Dacă aveți cum, ideal ar fi ca tarta să stea peste noapte în frigider.
Tarta cu brânză dulce poate fi servită și cu puțin sirop de fructe, de ciocolată sau chiar de caramel. Totul ține de preferințele fiecăruia.