Cum se fac cele două creme pe care gospodinele le combină mereu în rețeta de eclere

crema de eclere cu vanilie
Cum se fac cele două creme pe care gospodinele le combină mereu în rețeta de eclere

Cremele pentru eclere reprezintă, de fapt, tot farmecul acestei prăjituri. Noi vă învățăm cum se fac acestea și ce ingrediente trebuie să aveți la îndemână.

Eclerele sunt, fără îndoială, prăjiturile cu care am crescut și la care râvneam de fiecare dată când treceam prin fața unei cofetării. De cele mai multe ori, crema pentru eclere este cea clasică, de vanilie, completată, bineînțeles, de minunata glazură de ciocolată. 

Rețetele ideale pentru cele două creme de eclere

Cu toții am mâncat eclere, încă de când eram copii și chiar și acum, ca adulți, adorăm acest desert.

Indiferent că este vorba despre eclere cu vanilie și cu frișcă sau despre eclere cu ciocolată sau cu ness, aceste prăjituri nu au cum să dispară vreodată din abecedarul cofetăriilor. 

Dacă vreți să faceți și dumneavoastră acasă minunatele eclere, trebuie să știți exact cum se prepară cele două creme clasice ale acestei prăjituri. Este vorba despre crema de vanilie și frișcă, cu care umplem eclerele, și despre glazura de ciocolată, care completează aspectul superb al acestui desert. 

Ingrediente pentru crema de vanilie:

eclere cu crema de ciocolata

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

  • 500 ml de lapte
  • 100 grame zahăr
  • două ouă
  • 80 grame de amidon
  • esenţă de vanilie

Ingrediente pentru glazura de ciocolată:

  • 120 g de ciocolată cu lapte
  • 70 g de margarină
  • o lingură de apă
  • două linguri de ulei
  • două linguri de cacao

Umplutura pentru eclere

Cum se prepară cremele pentru eclere

Pentru crema de vanilie, cu care veți umple eclerele, trebuie să amestecați cele două ouă cu zahărul.

Apoi adăugați amidonul, jumătate din cantitatea de lapte și omogenizați foarte bine compoziția. 

Într-o cratiță, puneți pe foc laptele care v-a rămas și lăsați-l să se înfierbânte, dar să nu fiarbă. Când este fierbinte, turnați peste el compoziția de ouă și amestecați în permanență, ca să nu se lipească. Trebuie să obțineți o cremă destul de groasă. 

Luați cratița de pe foc și lăsați crema să se răcească.

Apoi îi puneți și esența de vanilie. Umpleți eclerele cu această cremă, cu ajutorul unui poș. Peste crema de vanilie, puteți pune și un strat de frișcă bătută cu zahăr vanilat. 

O altă variantă este să amestecați frișca bătută cu delicioasa cremă de vanilie și să umpleți eclerele cu această compoziție. Crema va fi astfel mult mai fină. 

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Pentru glazură, trebuie să rupeți ciocolata în bucățele, pe care le veți pune într-o crăticioară. Adăugați margarina peste ciocolată, puneți și apa, dar și uleiui și lăsați să fiarbă, la bain-marie. 

Când toate ingredientele s-au topit, adăugați și cacaoa și amestecați foarte bine cu un tel, ca să nu vă rămână cocoloașe și pentru a se dizolva de tot cacaoa. 

Înmuiați eclerele în această glazură ș i apoi așezați-le pe un platou. 



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies