Cremele pentru eclere reprezintă, de fapt, tot farmecul acestei prăjituri. Noi vă învățăm cum se fac acestea și ce ingrediente trebuie să aveți la îndemână.
Eclerele sunt, fără îndoială, prăjiturile cu care am crescut și la care râvneam de fiecare dată când treceam prin fața unei cofetării. De cele mai multe ori, crema pentru eclere este cea clasică, de vanilie, completată, bineînțeles, de minunata glazură de ciocolată.
Rețetele ideale pentru cele două creme de eclere
Cu toții am mâncat eclere, încă de când eram copii și chiar și acum, ca adulți, adorăm acest desert.
Dacă vreți să faceți și dumneavoastră acasă minunatele eclere, trebuie să știți exact cum se prepară cele două creme clasice ale acestei prăjituri. Este vorba despre crema de vanilie și frișcă, cu care umplem eclerele, și despre glazura de ciocolată, care completează aspectul superb al acestui desert.
Ingrediente pentru crema de vanilie:
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
- 500 ml de lapte
- 100 grame zahăr
- două ouă
- 80 grame de amidon
- esenţă de vanilie
Ingrediente pentru glazura de ciocolată:
- 120 g de ciocolată cu lapte
- 70 g de margarină
- o lingură de apă
- două linguri de ulei
- două linguri de cacao
Umplutura pentru eclere
Cum se prepară cremele pentru eclere
Pentru crema de vanilie, cu care veți umple eclerele, trebuie să amestecați cele două ouă cu zahărul.
Apoi adăugați amidonul, jumătate din cantitatea de lapte și omogenizați foarte bine compoziția.Într-o cratiță, puneți pe foc laptele care v-a rămas și lăsați-l să se înfierbânte, dar să nu fiarbă. Când este fierbinte, turnați peste el compoziția de ouă și amestecați în permanență, ca să nu se lipească. Trebuie să obțineți o cremă destul de groasă.
Luați cratița de pe foc și lăsați crema să se răcească.
O altă variantă este să amestecați frișca bătută cu delicioasa cremă de vanilie și să umpleți eclerele cu această compoziție. Crema va fi astfel mult mai fină.
Pentru glazură, trebuie să rupeți ciocolata în bucățele, pe care le veți pune într-o crăticioară. Adăugați margarina peste ciocolată, puneți și apa, dar și uleiui și lăsați să fiarbă, la bain-marie.
Când toate ingredientele s-au topit, adăugați și cacaoa și amestecați foarte bine cu un tel, ca să nu vă rămână cocoloașe și pentru a se dizolva de tot cacaoa.
Înmuiați eclerele în această glazură ș i apoi așezați-le pe un platou.