Dacă vrei să impresionezi în bucătărie trebuie neapărat să încerci rețeta pentru ”prăjitura Regina Maria”, una super-delicioasă.
Prajitura Regina Maria este o delicioasă de casă cu cremă fină, cu două tipuri de blat, unul fiind cu nucă de cocos.
Cea mai delicioasă prăjitură! Pentru primul blat:
6 ouă;
7 linguri de zahăr;
2 linguri apă;
7 linguri de făînă;
Cea mai delicioasă prăjitură! Pentru al doilea blat
6 ouă;
250 grame zahăr;
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
150 grame nuca de cocoș;
2 linguri de făină
Cea mai delicioasă prăjitură! Ingrediente pentru cremă
6 gălbenușuri;
8 linguri de zahăr pudra+ încă 4 linguri;
300 g unt;
esență de vanilie.
Citeste si: Rețeta zilei: eclere. Cum se gătesc cele mai delicioase prăjituri, în doar câțiva pași
Cea mai delicioasă prăjitură! Modul de preparare:
Pentru primul blat se bat spumă 6 albușuri cu 7 linguri de zahăr, 2 linguri apă. Apoi se adaugă 6 gălbenușuri și 7 linguri de făină. Se coace în tavă unsă și înfăinată. Pentru blatul al doilea se despart ouăle, iar 6 albușuri se bat spumă cu 250 g zahăr, apoi se adaugă 150 gr nuca de cocoș și 2 linguri de făină.
Cele 6 gălbenușuri rămase de la al doilea blat, se fierb pe abur împreună cu 8 linguri de zahăr pudra, până se îngroașă. Se lasă la răcit și apoi se amestecă cu untul frecat spumă cu cele 4 linguri de zahăr pudră. Se adaugă esență de vanilie, atât cât ne place la gust și se trece la montarea prăjiturii.
Crema se pune peste primul blat, peste care se așează al doilea și deasupra se face o glazură cu cacao și se presară fulgi de nuca de cocoș.
Cea mai delicioasă prăjitură! Glazură de cacao:
Se amestecă pe foc, 150 g zahăr pudră, cu două linguri cu cacao, 3 linguri de apă și două-trei linguri de ulei. Uleiul se pune în glazură, doar după ce se ia de pe foc. Se lasă doar un pic să se răcorească, că să nu se îngroașe și să se poată întinde.
Prăjitura Regina Maria se lasă la rece, să se amestece aromele, după care se taie în formele dorite.