Lygia Alexandrescu a aratat ca fibrele alimentare sunt esentiale pentru sanatatea colonului si, in acelasi timp, ajuta la scaderea nivelului colesterolului si stabilizeaza valoarea glicemiei.
Alimente anti-cancer pe care sa le incluzi in alimentatia zilnica:
Avocado
Avocado este un fruct oleaginos cu mare densitate nutritive, care consumat in forme cat mai naturale poate ajuta la scaderea colesterolului nociv LDL si se pare ca ar putea scadea incidenta unor tipuri de cancere.Potrivit nutritionistului, consumul de avocado aduce un mare aport de fitoestrogeni care ajuta la diminuarea simptomelor asociate cu menopauza si ofera protectie impotriva osteoporozei.
Ceaiul verde
"Ceaiul verde este o bautura delicioasa si la indemana oricui, plin de antioxidanti naturali si pe care asiaticii il consuma din abundenta pentru scaderea colesterolului si reducerea incidentei infarctului cardiac. Spre deosebire de ceaiul negru, care in procesul de fabricatie mai intai este fermentat, ceaiul verde este doar inabusit in vapori de apa ceea ce ajuta la pastrarea antioxidantilor in compozitia sa", a sustinut Alexandrescu.
Fructe si legume proaspete
Antioxidantii naturali nu trebuie sa lipseasca din alimentatie pentru ca ei sunt cei care se lupta cu radicalii liberi, cauza principala a imbatranirii si aparitiei cancerelor. Sursele de antioxidanti sunt numeroase: fructele proaspete, legumele proaspete, ceaiul verde, semintele de susan, etc.
Uleiul de masline
"Uleiul de masline are in compozitia lui grasimi mononesaturate care ajuta la scaderea incidentei bolii cardiace si a cancerului, in special folosit crud in salate si adaugat in mancare dupa ce aceasta a fost preparata.
Sursa
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro