Cea mai gustoasa prajitura in foi! Uite ce usor se face!

Cea mai gustoasa prajitura in foi! Uite ce usor se face!

Aceasta prajitura este perfecta pentru weekend, asa ca iti recomandam sa o incerci cat mai repede.

 

INGREDIENTE
Foi
3 oua
7 lg miere
1 cana nuca macinata
1/2 cana zahar
1 lgt bicarbonat nestins
3 cani faina
Crema:
1 cana zahar pudra
1 pachet unt
1 cana lapte
4 lg.gris
esenta de vanilie
un borcan gem: caise, prune, capsuni
MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura in foi:
Foi: Intr-un bol, mixam ouale cu zaharul. Peste acestea adaugam nuca si mierea si amestecam usor cu o spatula sau lingura de lemn. Adaugam putin cate putin faina+ bicarbonatul. Framantam aluatul format pana nu se mai lipeste de maini.
Se lasa la rece pt cca 30 min.
Pe masa de lucru pudrata cu faina, intindem din aluat o foaie subtire cam de 3-4 mm. Daca vrem sa le facem rotunde foile, decupam aluatul cu ajutorul unei farfurii, daca nu, intindem o foaie dreptunghiulara .Se pudreaza dosul unei tavi cu faina, se pune foaia si se intoduce la cuptor, pana se rumeneste usor. Coacem pe rand toate foile, pana terminam.
Crema: Fierbem la foc mic lapteleimpreuna cu grisul, pana se leaga. Untul se mixeaza spuma impreuna cu zaharul pudra. Cand s-a racit crema de gris punem cate putin in crema de unt si mixam. Adaugam si esenta. mixam pana se formeaza o crema omogena.
Asamblare: foaie, crema, foaie, gem, foaie, crema, foaie. Se orneaza cu un strat subtire de crema si krantz (cocos, fulgi de ciocolata).
Sursa: Sanatos-online.tk

INGREDIENTE

Foi

3 oua
7 lg miere
1 cana nuca macinata
1/2 cana zahar
1 lgt bicarbonat nestins
3 cani faina

Crema:

1 cana zahar pudra
1 pachet unt
1 cana lapte
4 lg.gris
esenta de vanilie
un borcan gem: caise, prune, capsuni

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura in foi:

Foi: Intr-un bol, mixam ouale cu zaharul. Peste acestea adaugam nuca si mierea si amestecam usor cu o spatula sau lingura de lemn. Adaugam putin cate putin faina+ bicarbonatul. Framantam aluatul format pana nu se mai lipeste de maini. Se lasa la rece pt cca 30 min.

Pe masa de lucru pudrata cu faina, intindem din aluat o foaie subtire cam de 3-4 mm. Daca vrem sa le facem rotunde foile, decupam aluatul cu ajutorul unei farfurii, daca nu, intindem o foaie dreptunghiulara .Se pudreaza dosul unei tavi cu faina, se pune foaia si se intoduce la cuptor, pana se rumeneste usor. Coacem pe rand toate foile, pana terminam.

Crema: Fierbem la foc mic lapteleimpreuna cu grisul, pana se leaga. Untul se mixeaza spuma impreuna cu zaharul pudra. Cand s-a racit crema de gris punem cate putin in crema de unt si mixam. Adaugam si esenta. mixam pana se formeaza o crema omogena.

Asamblare: foaie, crema, foaie, gem, foaie, crema, foaie. Se orneaza cu un strat subtire de crema si krantz (cocos, fulgi de ciocolata).

Sursa: Sanatos-online.tk

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

 



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

De câți bani are nevoie Oana Roman lunar pentru a trăi decent? „Eu cu banii pe care îi câștig acum în România, mi-aș face mai multe fițe la Cannes decât fac la București.”

”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Ionel Ganea, fostul atacant al naționalei României, cercetat de polițiști după ce a bătut un vecin. Motivul scandalului

VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”

Gagea, pus la zid de Alexandra după schimbul de replici cu Julia. Ce a avut bruneta să-i reproșeze: „Poți, te rog, pe viitor să...”

Orașul din România care i-a impresionat pe britanici! „Mica Vienă” i-a cucerit pe străini cu prețurile mici și peisajele de basm