Rețeta de magiun de prune poate fi îmbunătățită dacă îi adăugați nuci. Deliciosul desert este sănătos și perfect pentru serile reci de iarnă care vor urma.
Magiunul de prune este un desert care se face după rețete diferite, în funcție de zonă. În Moldova se obișnuiește ca în magiun să se adauge și nuci, pentru un gust mai bun.
Magiun de prune cu nuci, un desert delicios
Cu siguranță vă aduceți aminte de magiunul preparat de bunici, din cele mai bune prune și gătit cu multă dragoste. Ei bine, puteți face și dumneavoastră acest desert, pe care îl puteți consuma simplu, pe pâine sau în diferite prăjituri.
Pentru ca magiunul să vă iasă și mai gustos, adăugați în rețetă și nuci. Acest desert iese la fel de bun, fără să fie nevoie să-i puneți zahăr. Așadar, este și mult mai sănătos pentru organism, spre deosebire de alte gemuri sau dulcețuri.
Veți avea nevoie de următoarele ingrediente, din care o să obțineți 5 borcane de magiun:
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
- 5 kilograme de prune
- 100-150 grame miez de nucă
Aveți grijă ca prunele să fie foarte coapte. Spălați-le și scoateți toți sâmburii. După aceea, prunele se pun la fiert într-un tuci. Trucul este ca la început să dați focul mare, până când prunele vor începe să fiarbă. De-abia după aceea micșorați flacăra și amestecași destul de des, pentru ca fructele să nu se lipească de tuci.
Prunele vor fi gata în momentul în care cojile se desprind de pe ele. După aceea, trebuie să le dați printr-o sită, pentru a rămâne doar cu pulpa prunelor. Pasta pe care o veți obține se va pune din nou la fiert pentru o oră, până începe să scadă. Apoi adăugați miezul de nucă, măcinat înainte.
Magiunul se lasă în tuci o noapte, iar a doua zi îl veți pune din nou la fiert, pentru cel puțin o oră.
Desertul se toarnă în borcane cald și apoi se bagă borcanele la cuptor. Se lasă la cuptor până când magiunul prinde pojghiță.Trucuri pentru un magiun de prune ca la carte
La prima vedere, nu este nimic complicat în a face magiunul de prune. Totuși, pentru ca desertul să vă iasă exact așa cum trebuie, există și câteva trucuri, care vă vor ajuta cu siguranță.
Ca să vă fie mai ușor, puteți da prunele prin mașina de tocat, înainte de a le pune la fiert.
Capacele borcanelor se pun de-abia atunci când magiunul s-a răcit. Borcanele cu magiun trebuie ținute în locuri răcoroase, dar nu în frigider. Le puteți depozita într-o cămară sau într-o debara.
După ce ați desfăcut un borcan, dacă nu îl terminați, puneți-l în frigider, pentru că altfel magiunul se va acri, din cauza faptului că nu are zahăr.