Vrei sa mananci de post in aceasta perioada? Incearca aceasta reteta de zacusca.
Ingrediente: 1 Kg vinete, 20 bucati gogosari, 20 bucati ardei grasi, 1 Kg ceapa, 1 Kg morcov, 500 g suc de rosii, 250 g ulei, 2 bucati foi de dafin, 5 g piper boabe, 5 g enibahar, 20 g sare. Suc de rosii: 10 Kg de rosii coapte bine, 30 g sare, 50 g zahar.
Mod de preparare: Se taie rosiile in cuburi, se trec prin masina de stors suc.
Se adauga sarea si zaharul.Se fierbe imediat deoarece fermenteaza foarte usor. Se adauga la fierbere 10g boabe mustar si cateva foi de dafin. Fierberea se face timp de 30 de minute. Se toarna fierbinte si in sticle curate si incalzite in prealabil in cuptor. Se capseaza si se racesc cat mai lent (intre paturi si perne). Revenind la reteta de zacusca se coc vinetele, gogosarii si ardeii. Se curata, se spala,se scurg.
Morcovul se fierbe in coaja si se curata. Se da totul prin masina de tocat carne. Ceapa se taie marunt si se prajeste in ulei pana devine aurie (intr-o cratita mare de tuci smaltuita). Se amesteca totul. Se adauga condimentele si sarea. Se tine pe foc pana da in clocot. Se amesteca permanent pentru a nu se prinde de cratita. Se pune in borcan,se capseaza,se fierbe la bain-marine.
Sursa foto:
Ingrediente: 1 Kg vinete, 20 bucati gogosari, 20 bucati ardei grasi, 1 Kg ceapa, 1 Kg morcov, 500 g suc de rosii, 250
g ulei, 2 bucati foi de dafin, 5 g piper boabe, 5 g enibahar, 20 g sare. Suc de rosii: 10 Kg de rosii coapte bine, 30 g sare, 50 g zahar.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Cea mai gustoasa reteta de caltabos: ca sa iti iasa, trebuie sa faci asta!
Mod de preparare: Se taie rosiile in cuburi, se trec prin masina de stors suc.
Se adauga sarea si zaharul.Se fierbe imediat deoarece fermenteaza foarte usor. Se adauga la fierbere 10g boabe mustar si cateva foi de dafin. Fierberea se face timp de 30 de minute. Se toarna fierbinte si in sticle curate si incalzite in prealabil in cuptor. Se capseaza si se racesc cat mai lent (intre paturi si perne). Revenind la reteta de zacusca se coc vinetele, gogosarii si ardeii. Se curata, se spala,se scurg. Morcovul se fierbe in coaja si se curata. Se da totul prin masina de tocat carne. Ceapa se taie marunt si se prajeste in ulei pana devine aurie (intr-o cratita mare de tuci smaltuita). Se amesteca totul. Se adauga condimentele si sarea. Se tine pe foc pana da in clocot. Se amesteca permanent pentru a nu se prinde de cratita. Se pune in borcan,se capseaza,se fierbe la bain-marine.
Sursa foto Cea mai simpla maioneza de post! Se face din 6 ingrediente!