Cea mai puternică rugăciune de împăcare. Ce cuvinte să rostești pentru împăcarea cu cei dragi

Ce rugăciune să rostești dacă te-ai certat cu cei dragi
Ce rugăciune să rostești dacă te-ai certat cu cei dragi

Te-ai certat cu o persoană dragă? Iată ce trebuie să faci și ce rugăciune să rostești pentru a te împăca cu cel cu care ai avut un conflict.

De foarte multe ori ajungem în situația în care, fără să vrem, ne certăm cu persoane dragi din jurul nostru, fie că vorbim despre iubit, frați, copii sau părinți, iar când supărarea este mare, cu atât mai mult ne măcinăm și mai tare. Chiar dacă oamenii bisericii sfătuiesc să nu ținem mânie și ranchiună pe cei din jurul nostru și să ne cerem iertare sau să iertăm în anumite situații, cu siguranță de fiecare dată orgoliul este cel care stă înaintea tuturor acestor lucruri.

Cu toate acestea, poți să faci ceva chiar la tine acasă pentru a fi ajutat de divinitate să te împaci cu cei dragi.

Ce rugăciune puternică poți să rostești pentru împăcarea cu persoana iubită

Citește și: La ce sfânt să te rogi pentru bani. Cea mai puternică rugăciune pentru ca abundența să intre în viața ta

Rugăciune de împăcare
Rugăciune de împăcare[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cea mai puternică rugăciune pentru căsătorie. La ce sfinți să te rogi pentru găsirea sufletului pereche

Dintr-un motiv sau altul, unele cupluri ajung să se certe, iar uneori acest lucru duce chiar și la despărțire, ajungând la mijloc să fie foarte multă suferință. Atunci când nu știi la cine să mai apelezi și parcă nu ai încredere în cei din jurul tău pentru a-ți deschide sufletul, cel mai bine este să rostești o rugăciune care să te ajute în împăcarea cu persoana iubită.Stăpâne, Iubitorule de oameni,

Împăratul veacurilor și dătătorul bunătăților, care ai stricat peretele din mijloc al vrajbei și ai dat pace neamului omenesc, miluiește-i, Doamne, pe cei ce ne urăsc sau ne pizmuiesc, pe cei ce ne ocărăsc și pe cei ce ne grăiesc de rău. Ca nu cumva vreunul din ei să pătimească ceva rău pentru noi, păcătoșii, nici în veacul de acum și nici în cel ce va să fie. Tu, Doamne Dumnezeul nostru, caută din înălțime ca un Bun asupra inimilor noastre, care sunt lipsite de dragoste și de unire și sunt înboldite de spinii urii și ai altor păcate.
O picătură din Harul Sfântului Tău Duh, coborând peste dânsele, rourează-le bogat, ca să aducă roade bune și din dragostea cea către Tine să sporească în fapte bune și să petreacă în dragoste și unire.
Așa, Doamne, înmulțește dragostea în inimile noastre și păzește-ne de tot răul și de asuprirea vrăjmașilor văzuți și nevăzuți, de sabie, de năvălirea altor neamuri asupra noastră, de războiul dintre noi și ne ajută totdeauna să ne iubim unii pe alții și să facem numai bine, spre a ne învrednici de bunătățile Tale cele cerești.
Amin.”

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Rugăciune pentru împăcarea cu fostul iubit

Rugăciune de împăcare
Rugăciune de împăcare[Sursa foto: freepik]

În momentul în care ne dorim să ne împăcăm cu persoana iubită, care din diferite motive a plecat de lângă noi, iar mintea ta a rămas în continuare la povestea de dragoste trăită alături de el sau de ea, cel mai bine ar fi să ne rugăm la sfinți mucenici Gurie, Samona și Aviv, care sunt cunoscuți drept protectorii căsniciei și fericirii

în casă. Aceștia te pot ajuta în momentele grele din viața de familie, astfel, rostind rugăciunea chiar la tine acasă, poți să aduci persoana iubită înapoi. “O, preaslăviţilor Mucenici Gurie, Samona şi Aviv! La voi, ca la nişte grabnici ajutători şi calzi rugători, alergăm noi, nevrednicii şi neputincioşii, rugându-vă cu osârdie: nu ne treceţi cu vederea pe noi, cei căzuţi în multe fărădelegi, care păcătuim în toată ziua şi în tot ceasul: povăţuiţi-i la calea dreptăţii pe cei rătăciţi.
Tămăduiţi-i pe cei ce pătimesc şi pe cei întristaţi, păziţi-ne pe noi întru viaţă neprihănită şi cu întreagă înţelegere. Precum oarecând, aşa şi acum sunteţi acoperitori ai căsătoriilor, întărindu-le în dragoste şi în unire de cuget şi izbăvindu-le de toate răutăţile şi nevoile. Apăraţi-i, preaputernicilor Mărturisitori, pe toţi creştinii dreptslăvitori, de năpaste, de oamenii răi şi de cursele diavoleşti; feriţi-i pe ei de moartea năprasnică, rugându-vă Preabunului nostru Domn să ne adauge marile şi bogatele Sale mile nouă, smeriţilor Săi robi, că nu suntem vrednici să chemăm cu buze necurate numele cel de mare cuviinţă al Ziditorului nostru, dacă voi, Sfinţilor Mucenici, nu veţi mijloci pentru noi. Pentru aceasta, la voi alergăm şi mijlocirea voastră înaintea Domnului cerem. Aşijderea, izbăviţi-ne de grindină, de potop, de foc, de sabie, de năvălirea celor de alt neam şi de războiul cel dintre noi, de molimele cele aducătoare de moarte şi de toate bântuirile cele pierzătoare de suflet. Aşa, pătimitorilor ai lui Hristos, rânduiţi-ne cu rugăciunile voastre toate cele bune şi de folos, ca întru bună cinstire săvârşind vieţuirea noastră vremelnică şi dobândind sfârşit neruşinat, să ne învrednicim, cu mijlocirea voastră, dimpreună cu toţi Sfinţii, a sta de-a dreapta Dreptului Judecător şi a-I slăvi pe El, pe Tatăl şi pe Sfântul Duh în vecii vecilor. Amin!”

Rugăciune de împăcare între frați

Ce rugăciune să rostești dacă te-ai certat cu cei dragi
Ce rugăciune să rostești dacă te-ai certat cu cei dragi[Sursa foto: freepik]

Rugăciunea de împăcare poate aborda o varietate de conflicte și tensiuni în relații, iar cu siguranță cel puțin o dată te-ai certat și tu cu fratele sau sora ta, iar în momentul în care nu vă mai vorbiți, tot ce rămâne de făcut este să rostiți o rugăciune pentru că intervenția și harul lui Dumnezeu să vă poate ajuta să depășiți conflictele și pentru a restaura legăturile rupte. “Doamne, miluiește pe cei ce mă urăsc, se sfădesc cu mine și mă ocărăsc, asemenea și pe cei ce mă grăiesc de rău, ca nu cumva vreunul din ei să pătimeasca ceva rău pentru mine, necuratul, nici în veacul de acum, nici în cel ce va sa fie. Ci-i sfințește pe dânșii cu mila Ta, și-i acoperă de bunatatea Ta, Preabunule Stăpâne. Amin.”

Rugăciune de împăcare între părinți și copii

Rugăciune de împăcare
Rugăciune de împăcare[Sursa foto: freepik]

Citește și: Bărbatul care a fost marea iubire a prințesei Diana. Ea îl numea „Domnul Fantastic”- kanald.ro

Citește și: Ce s-a întâmplat cu Luiza Melencu. Cutremur în cazul Caracal! Bunicul fetei aruncă bomba- stirilekanald.ro

Cu siguranță cea mai mare durere este atunci când părinții au o ceartă cu copiii lor, iar în acele momente, tot ce poți să faci pentru a lumina mintea și inima este să rostiți rugăciunea în acest sens. “Dumnezeule, Parinte Ceresc Multindurat, miluieste pe copiii nostri (numele) pentru care Te rugam cu smerenie si pe care ii lasam intr-adins ocrotirii Tale. Asaza intru ei credinta tare, invata-i pe ei cucernicia inaintea Ta si invredniceste-i pe ei sa Te iubeasca cu putere pe Tine, Ziditorul si Mantuitorul nostru. Indreapta-i pe ei, Doamne, pe calea adevarului si a binelui, ca sa savarseasca toate spre slava numelui Tau. Invata-i pe ei evlavia si viata cea virtuoasa, ca sa fie buni crestini si folositori oamenilor. Da-le lor sanatate sufleteasca si trupeasca si spor in lucrarile lor. Izbaveste-i pe ei de vicleniile diavolu­lui celui intunecat, de multimea smintelilor, de patimile cele scarnave, de toate necuratiile si de oamenii cei fara de randuiala. Pentru numele cel sfant al Fiului Tau, Domnul nostru Iisus Hristos, cu rugaciunile Preacinstitei Sale Maici si ale tuturor sfintilor, indruma-i pe ei catre limanul linistit al vesnicei Tale imparatii, ca ei impreuna cu toti dreptii pururea sa-Ti multumeasca Tie, impreuna cu Fiul Tau cel Unul-Nascut si cu Duhul Sfant, Domnul de Viata facatorul. Amin.”

Rugăciune de împăcare cu copiii

Ce rugăciune să rostești dacă te-ai certat cu cei dragi
Ce rugăciune să rostești dacă te-ai certat cu cei dragi[Sursa foto: freepik]

Atunci când doriți să vă împăcați cu copiii voștri, puteți rosti această rugăciune care să vă facă să vă simțiți mai apropiați de ei și să încheiați orice conflict, să îi aduceți acasă dacă sunt plecați și să spulberați toate sentimentele de ură dintre voi, apărute cu motive sau fără. “Dumnezeule, Ziditorule al tuturor făpturilor! Adăugând milă peste milă, m-ai făcut vrednică să fiu mamă, bunătatea Ta mi-a dăruit copii, şi îndrăznesc să spun că ei sunt copiii Tăi, fiindcă le-ai dat fiinţă, i-ai făcut vii înzestrându-i cu suflet nemuritor, i-ai renăscut prin botez spre viaţa cea potrivită cu voia Ta, i-ai înfiat şi i-ai primit în sânul Bisericii Tale. Doamne! Păzeşte-i în har până la sfârşitul vieţii lor, învredniceşte-i să se împărtăşească de Tainele legământului Tău, sfinţeşte-i cu adevărul Tău, ca să se sfinţească în ei şi prin ei sfânt numele Tău! Trimite-mi ajutorul Tău haric ca să îi cresc spre slava numelui Tău şi folosul aproapelui! Dă-mi în scopul acesta răbdare şi putere!

Învaţă-mă să sădesc în inima lor rădăcina adevăratei înţelepciuni – frica Ta! Luminează-i cu lumina Înţelepciunii Tale ce cârmuieşte întreaga lume! Să Te iubească din tot sufletul şi din tot cugetul lor, să se lipească de Tine din toată inima şi să tremure de cuvintele Tale toată viața lor! Dăruieşte-mi pricepere să le arăt că viaţa cea adevărată stă în păzirea poruncilor Tale, că osteneala întărită de cucernicie aduce toată viața de aici mulţumire lipsită de tulburare, iar în veşnicie – fericire negrăită. Descoperă-le lor înţelegerea legii Tale, ca până la sfârşitul zilelor lor să aibă simţământul că Tu eşti pretutindeni! Sădeşte în inima lor teama şi dezgustul de orice fărădelege, ca să fie fără de prihană în căile lor, ca să-şi aducă aminte întotdeauna că Tu, Dumnezeule Atotbune, păzeşti cu gelozie legea Ta şi dreptatea Ta! Ţine-i în curăţie şi în evlavie faţă de numele Tău, încât să nu prihănească Biserica Ta prin purtarea lor, ci să trăiască după rânduielile ei! Însufleţeşte-i cu râvna pentru învăţătura folositoare şi fă-i în stare de toate lucrurile cele bune, ca să câştige înţelegerea cea adevărată a cunoştinţelor de care au neapărată nevoie, ca să se lumineze cu ştiinţa cea binefăcătoare pentru omenire.”



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Cea mai puternică rugăciune pentru căsătorie. La ce sfinți să te rogi pentru găsirea sufletului pereche

Ce rechizite trebuie să cumperi urgent pentru școală

Doliu imens! A murit actorul Mihai Răducu. Colegii de breaslă sunt devastați

VIDEO. Dedicaţia specială pe care Ion Paladi i-a făcut-o mamei sale

Episod exploziv în această seară: "Totul pentru familia mea" Dezvăluiri socante și decizii cruciale

Viviana Sposub, imagini cu burtica! Comentariul lăsat de George Burcea: „Tătic fericit”

Snopit în bătaie de un vecin, Cristian a murit! "Fiecare os din fața lui e rupt!"


Cookies