Cea mai puternică rugăciune pentru căsătorie. La ce sfinți să te rogi pentru găsirea sufletului pereche

Rugăciune căsătorie

Rugăciune căsătorie

Rugăciunea care te poate ajuta să faci pasul spre căsătorie. Iată sfinții la care trebuie să te rogi pentru a-ți găsi sufletul pereche.

Atunci când vine vorba despre găsirea sufletului pereche, mulți oameni apelează la diferite superstiții din popor sau la rugăciune atunci când văd că nimic din jurul lor nu mai funcționează. Din diverse motive, ceva parcă vă ține departe de a fi fericiți și de a vă găsi liniștea și dragostea, iar în momentele de cumpănă pe care le simțiți în viața voastră, atunci când singurătatea vă învăluie, cel mai bine este să apelați la o rugăciune care poate fi rostită în astfel de situații.

Care este cea mai puternică rugăciune pentru căsătorie

Citește și: Ce trebuie să aibă naşa la botez la biserică? Obiectele care nu trebuie să lipsească

Rugăciune căsătorie
Rugăciune căsătorie[Sursa foto: freepik]

Citește și: E păcat să lucrezi în zi de sărbătoare? Ce spun preoții

Indiferent de vârsta pe care o aveți, cu siguranță vă doriți, la un moment dat, să ajungeți să formați o familie și să vă găsiți sufletul pereche, iar parcă acel moment întârzie să apară.

Chiar dacă de multe ori v-ați pierdut speranța, nu trebuie să faceți altceva decât să vă îndreptați atenția către Dumnezeu și să-i cereți ajutorul pentru îndeplinirea dorințelor din viața voastră. În ceea ce privește căsătoria, există o rugăciune despre care se spune că poate face minuni pentru cel care o rostește, iar în acele momente divinitatea va acționa asupra voastră.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

„Doamne, Dumnezeule al milostivirilor şi a toată bunătatea, care plineşti cererile celor care Te cheamă cu credinţa, ascultă şi nevrednica noastră rugăciune. Tu vezi că vrem să ne unim vieţile prin căsătorie, Tu vezi dorirea inimilor noastre şi ştii dacă este bună sau este rea. Dacă este bineplăcut Ţie să luăm asupra noastră crucea căsătoriei, ajută-ne să biruim toate piedicile cu care vrăjmaşul ne necăjeşte.

Ajută-ne, Doamne, că la Tine este nădejdea noastră. Dăruieşte-ne pace, dăruieşte-ne linişte şi sănătate sufletească şi trupească. Fereşte-ne de noroiul desfrâului, fereşte-ne de căderea în poftele trupeşti. Luminează-ne minţile ca să nu fie întunecate de vrăjmaş. Curătești-ne Tu, ca să nu ne întineze păcatul. Întăreşte-ne să mergem pe calea cea îngustă, ocrotiţi de Preacurata Ta Maică şi de soborul tuturor sfinţilor.  Să avem o familie în care să strălucească făclia credinţei şi a virtuţilor, şi pruncii noştri să fie călăuziţi aşa cum trebuie pentru a ajunge mădulare vrednice ale Bisericii Tale.

Iar dacă Tu ştii că din anumite pricini ne este mai de folos sa părăsim vrerea noastră şi să nu pornim împreună pe drumul căsătoriei, ajută-ne să înţelegem aceasta şi să părăsim voia noastră fără a fi cuprinşi de tulburare sau de deznădejde.  Înaintea Ta, Doamne, sunt vieţile noastre. Rânduiește cu ele precum ştii că este mai bine pentru noi. Că văzând grija Ta să Îţi mulţumim si să Te lăudăm până la sfârșitul zilelor noastre.
Că Tu eşti Dumnezeul nostru şi Ţie slavă Iţi înălţăm, Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin”

Sfântul Spiridon este sfântul care te ajută să-ți găsești sufletul pereche

Rugăciune căsătorie
Rugăciune căsătorie[Sursa foto: freepik]

Atunci când îți dorești cu tot sufletul sa apelezi la ajutor divin pentru a-ți găsi sufletul pereche, te poți ruga cu încredere către Sfântul Spiridon, fiind ocrotitorul persoanelor căsătorite.

Povestea acestuia de viață a fost una plină de iubire, deoarece după ce a rămas văduv încă de tânăr, acesta nu s-a mai recăsătorit și a continuat să-și crească fiica de unul singur. A îmbrățișat iubirea pentru Dumnezeu și pentru familie și a ajuns în rândul celor sfinți. Astfel, în momentul în care simți că ai nevoie să te destăinui în fața cuiva pentru a povesti suferința de care ai parte, nu ezita să te rogi Sfântului Spiridon pentru a te ajuta să-ți găsești partenerul de viață.

Citește și: Julia îl cheamă pe Sebastian în camera roșie! „Îmi place...”. Aflați cum reacționează Roberta în episodul din „Casa iubirii” de sâmbătă, 29 iunie, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: Detalii șocante despre măcelul din camera de hotel. Ce s-a întâmplat cu Alexandra: A fost...- stirilekanald.ro

Alte rugăciuni pentru căsătorie

Rugăciune căsătorie
Rugăciune căsătorie[Sursa foto: freepik]

Există mai multe rugăciuni pentru căsătorie, astfel că Sfânta Mare Muceniță Irina, fiica Sfântului Spiridon, este la fel de grabnic ajutătoare în aceste probleme de viață. Sfântul Nectarie, Sfântul Efrem cel Nou și Sfânta Xenia au rugăciuni vindecătoare și ajutătoare pentru găsirea sufletului pereche. Această rugăciune poate fi rostită de părinți pentru copiii lor și este adresată Domnului nostru Iisus Hristos.  „Doamne, ascultă puțina noastră rugăciune pentru copilul nostru, robul Tău (numele) și nu ne lăsa fără răspuns. Tu ai rânduit ca bărbatul să lase pe tatăl său și pe mama sa și să se unească cu femeia sa și să fie amândoi un trup. Tu ai binecuvântat nunta, arătând curăția ei. Tu i-ai primit în Împărăția Ta pe soții care au dus o viață de evlavie, împlinind poruncile Tale și crescându-și urmașii în frica Ta. Rânduiește, Doamne, precum știi, ca la vremea potrivită robul tău (numele) să-și întemeieze o familie. Ca nu cumva să trăiască o viață de păcat, stând departe de nuntă. Să nu-și întineze trupul cu patimile și cu poftele, batjocorit fiind de diavol. Ajută-l, Doamne, să găsească o soție credincioasă, o soție blândă, bună și iubitoare, care să-i fie cu adevărat podoabă și alături de care să meargă pe calea mântuirii. Te rugăm, Doamne, vino în ajutorul lui, că numai Tu știi ce e în adâncul inimilor oamenilor. Găsește-i Tu, Doamne, o soție vrednică alături de care să facă tot binele. Nevoința este pentru femeia credincioasă bărbatul necredincios, și nevoința este pentru bărbatul credincios femeia necredincioasă. Dăruiește-i Tu, Doamne, să aibă parte de un cămin liniștit, de dragoste și de înțelegere, ca să Te laude împreună cu toți ai casei lui până la sfârșitul vieții sale. Amin.”

Ce acatist se citește pentru găsirea sufletului pereche 

Rugăciune căsătorie
Rugăciune căsătorie[Sursa foto: freepik]

În momentul în care ne dorim să citim un acatist spre a ne găsi sufletul pereche, potrivit pentru această situație este acatistul Sfântului Spiridon, care a fost patronul insulei Corfou din Grecia, fiind singurul sfânt despre care se spune că își părăsește racla atunci când este rostit în rugăciune și vine aproape de cei care îi cer ajutorul. Acatistul Sfântului Spiridon este o rugăciune puternică care este rostită atât pentru sănătate, cât și pentru găsirea sufletului pereche și ajutor imediat. Se mai  spune că este bine să citim acest acatist în ajunul zilei sale, însă putem să o facem de fiecare dată când simțim nevoia.



Citește și:

Tendințele de manichiură pentru 2024

E păcat să lucrezi în zi de sărbătoare? Ce spun preoții

OOPS! Andreea Mantea, cu trupul mai DEZGOLIT ca niciodată! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat TOT la vedere

Andreea Bălan, veste de ultim moment despre relația cu Victor Cornea, când toți credeau că se căsătoresc

Ce se întâmplă cu pisica care a mers singură la spital să nască? Apelul făcut de medicul veterinar: "A iubit-o o țară întreagă și la final nu a mai vrut-o nimeni"

Motivul pentru care Simona Pătruleasa nu își dorea să se căsătorească: „Nu mă așteptam...”

Julia îl cheamă pe Sebastian în camera roșie! „Îmi place...”. Aflați cum reacționează Roberta în episodul din „Casa iubirii” de sâmbătă, 29 iunie, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D

Românii din vestul țării, în pericol! Medicii trag un semnal de alarmă. Boala care îi pândește, din cauza bacteriei descoperită în aer


Cookies