Dorada la cuptor este un preparat extrem de sănătos, care poate aduce organismului aportul necesar de nutrienți.
Dorada gătit la cuptor sau la tigaie este un preparat extrem de simplu și gustos, în același timp, savoarea naturală a peștelui fiind exploatată la maxim.
Ingrediente
2 dorada
4-5 cartofi potriviti
1 ceapa mare (cca 150 gr)
1 morcov
1 legatura patrunjel
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
5 catei usturoi
1/2 lingurita turmenic
1/2 lingurita vegeta de casa macinata
6 linguri ulei masline
2 lamai
sare
piper
Citeste si: Cartofi Wedges, crocanți la exterior și pufoși în interior! Cum îi prepari la tine acasă?
Mod de Preparare
- Tăiați cartofii rondele, morcovii rondele ceva mai subțiri și ceapa, până obțineți fâșii fine. Așezați legumele într-o tavă cu diametrul de 30 cm și presărați sare și piper.
- Tocați pătrunjelul mărunt și amestecați-l cu usturoi, turmeric, vegeta și sare. Adăugați ulei treptat și pisați până obțineți o pastă. Adăugați150 ml de apă.
- Turnați sosul de pătrunjel peste legume, amestecați bine și acoperiți tava cu folie de aluminiu. Setați cuptorul la 200 de grade pentru o perioadă de 25-30 minute.
- Uscați peștii curățați și spălați cu șervețele de hârtie. Crestați-i pe o parte. Presărați sare peste tot, apoi stropiți peștii cu suc de lămâie și lăsați-i să se odihnească la temperatura camerei până când legumele vor fi gata.
- Scoateți folia de aluminiu si asezați dorada deasupra. Presărați piper peste ei. *dacă vi se pare că sosul de sub legume a scăzut prea mult, adăugați aproximativ 50 ml de apă în tavă
- Setați cuptorul pentru 20 minute. Apoi, ca peștele să arate ca în revistele de specialitate, porniți grillul (focul trebuie să vină de deasupra). Lăsați la cuptor preparatul aproximativ 3-5 minute (timp în care îi supravegheați constant), până când dorada va prinde o crustă deasupra.
- Scoateți peștele de la cuptor și adăugați pătrunjelul tocat. În inciziile de deasupra peștelui, adăugați felii micuțe de lămâie.
Citeste si: Rețetă Bulete de cașcaval. Crocante și delicioase
Serviți dorada alături de un pahar de vin alb și adăugați o felie de pâine proaspătă, pe care o puteți înmuia în sosul din tavă, care este extrem de gustos.