Rețetă Bulete de cașcaval. Crocante și delicioase

reteta bulete de cascaval
Bulete de cașcaval

Buletele de cașcaval sunt niște mingiuțe crocante la exterior și cremoase la interior, care se topesc în gură.

Buletele de cașcaval se prepară extrem de rapid, având un gust atât de bun, încât se topesc în gură. Aceste mingi de cașcaval sunt nelipsite de pe platourile cu aperitive sau din bufetul de tip suedez.

Buletele de cașcaval au un miez moale, iar după ce se răcesc,  devin crocante și savuroase. Acest preparat poate fi servit rece și rezistă mult timp dacă este ținut la frigider.

Din cantitățile pe care le regăsiți în lista următoare, veți obține în jur de 40 de bulete de cașcaval destul de voluminoase. Dacă pregătiți buletele pentru a le așeza pe un platou festiv, puteți să le faceți mai mici. În acest caz, veți obține în jur de 60 de bulete de cașcaval cu ingredientele de mai jos.

Ingrediente bulete de cașcaval:

300 gr cașcaval

200 gr telemea

2 ouă

5 linguri făină

1 linguriță praf de copt

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

ulei pentru prăjit

Citeste si: Dovlecei la cuptor cu sos de brânză şi ceapă verde!

Mod de preparare

În primă fază, radeți cașcavalul și telemeaua. Este recomandat să folosiți o telemea mai grasă și destul de sărată(telemeaua de oi este indicată pentru buletele de cașcaval). Nu este obligatoriu să folosiți telemea, puteți folosi ca ingredient unic cașcavalul, însă această combinație este mult mai gustoasă.

În plus, veți observa că buletele făcute doar din cașcaval  sunt mai uscate atunci când se răcesc.

Adăugați apoi ouăle.

Amestecați până se încorporează.

Adăugați făina și praful de copt și apoi frământați până obțineți o buletă în formă de bilă, ușor lipicioasă. Adăugați făină treptat până ajungeți la consistența dorită. Dacă brânza și cașcavalul nu au suficientă sare, puteți să mai adăugați, după gust.

reteta bulete de cascaval

Buletele de cașcaval trebuie să aibă dimensiunea unei nuci.

Prăjiți buletele de cașcaval intr-o baie de ulei încins. Nu trebuie să puneți multe  bulete în tigaie, pentru că acestea urmează să crească și dacă vor fi înghesuite, nu se vor putea prăji uniform.

Citeste si: Rețetă Hummus Libanez. Un preparat exotic și delicios

Prăjiți buletele pe ambele părți până devin aurii.

reteta bulete de cascaval

Scoateți buletele de cașcaval și așezați-le într-o sită sau pe un șervețel pentru a scăpa de excesul de ulei.

Poftă bună!

 



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Teodora, acuzații dure la adresa lui Criss! „Erai numai cu Robi!” Iată cum a reacționat concurenta și ce replici acide a lansat către rivala sa

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies