Buletele de cașcaval sunt niște mingiuțe crocante la exterior și cremoase la interior, care se topesc în gură.
Buletele de cașcaval se prepară extrem de rapid, având un gust atât de bun, încât se topesc în gură. Aceste mingi de cașcaval sunt nelipsite de pe platourile cu aperitive sau din bufetul de tip suedez.
Buletele de cașcaval au un miez moale, iar după ce se răcesc, devin crocante și savuroase. Acest preparat poate fi servit rece și rezistă mult timp dacă este ținut la frigider.
Din cantitățile pe care le regăsiți în lista următoare, veți obține în jur de 40 de bulete de cașcaval destul de voluminoase. Dacă pregătiți buletele pentru a le așeza pe un platou festiv, puteți să le faceți mai mici. În acest caz, veți obține în jur de 60 de bulete de cașcaval cu ingredientele de mai jos.
Ingrediente bulete de cașcaval:
300 gr cașcaval
200 gr telemea
2 ouă
5 linguri făină
1 linguriță praf de copt
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
ulei pentru prăjit
Citeste si: Dovlecei la cuptor cu sos de brânză şi ceapă verde!
Mod de preparare
În primă fază, radeți cașcavalul și telemeaua. Este recomandat să folosiți o telemea mai grasă și destul de sărată(telemeaua de oi este indicată pentru buletele de cașcaval). Nu este obligatoriu să folosiți telemea, puteți folosi ca ingredient unic cașcavalul, însă această combinație este mult mai gustoasă.
În plus, veți observa că buletele făcute doar din cașcaval sunt mai uscate atunci când se răcesc.Adăugați apoi ouăle.
Amestecați până se încorporează.
Adăugați făina și praful de copt și apoi frământați până obțineți o buletă în formă de bilă, ușor lipicioasă. Adăugați făină treptat până ajungeți la consistența dorită. Dacă brânza și cașcavalul nu au suficientă sare, puteți să mai adăugați, după gust.
Buletele de cașcaval trebuie să aibă dimensiunea unei nuci.
Prăjiți buletele de cașcaval intr-o baie de ulei încins. Nu trebuie să puneți multe bulete în tigaie, pentru că acestea urmează să crească și dacă vor fi înghesuite, nu se vor putea prăji uniform.
Citeste si: Rețetă Hummus Libanez. Un preparat exotic și delicios
Prăjiți buletele pe ambele părți până devin aurii.
Scoateți buletele de cașcaval și așezați-le într-o sită sau pe un șervețel pentru a scăpa de excesul de ulei.
Poftă bună!