Dovlecei la cuptor cu sos de brânză şi ceapă verde!
Anamaria Vasile31 martie 2021Actualizat: 21 iulie 2022, 19:25
vem pentru tine un preparat cu adevarat gustos, care poate fi servit drept o cina perfecta.
Dovlecei la cuptor cu sos de brânză şi ceapă verde! Avem pentru tine un preparat cu adevarat gustos, care poate fi servit drept o cina perfecta. Sa nu mai vorbim de aspectul atragator pe care il are.
Ce ingrediente ai nevoie ca sa pregatesti dovlecei la cuptor cu sos de branza si ceapa verde
Pentru a pregati aceasta reteta ai nevoie de urmatoarele ingrediente: 4 dovlecei, 300 de gramede branza telemea, 300 de grame de crema de branza saueventual branza slaba de vaci, 3 oua, 300 de grame de iaurt, 2
linguri de unt, 100 de grame de cascavaal, marar, sare, piper, ceapa verde.
Cum pregatesti dovlecei la cuptor cu sos de branza si ceapa verde
Dificultatea de preparare a acestei retete esteuna usoarra.
Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa cureti dovleceii de coaja si sa ii tai in rondele nici prea groase, dar nici prea subtiri. Apoi poti sa razitelemeaua si sa o amesteci cu crema de branza, sa adaugi piper, marar si sare daca mai este necesar, apoi sa amesteci separat ouale cu iaurtul. Pentru acest preparat este indicat sa alegi un vas yena, pe care sa il ungi cu unt.
Pune apoi primul strat de dovlecei, apoi amestecul de branzeturi si pune astfel aproximativ 4 straturi. Deasupra ultimului strat de dovlecei toarna compozitia din oua si iaurt si rade apoi cascaval din abundenta. Lasa la cuptor la foc mediu timp de 30-40 de minute. cand este gata, toaca ceapa verde deasupra si lasa sa se odihneasca putin, iar apoi este gata de servit.