Cea mai ușoară rețetă de Brioșe de Crăciun cu brăduți

reteta de briose de craciun
Cea mai ușoară rețetă de Brioșe de Crăciun cu brăduți

Brioșele de Crăciun cu brăduți reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  brioșe de Crăciun cu brăduți. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase brioșe de Crăciun cu brăduți, preparate exact pe gustul vostru.   

 

Rețetă de  Brioșe de Crăciun cu brăduți

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  brioșe de Crăciun cu brăduți, absolut delicioase, în doar 7 pași simpli!

Timp de pregătire  – 20 minute

Timp de preparare  – 20 minute

Timp total  – 40 minute

Porții  – 12 bucăți

Ingrediente – Brioșe de Crăciun cu brăduți

Ingrediente pentru brioșe

  • 180 g făină
  • o linguriță de bicarbonat de sodiu
  • o jumătate de linguriță de sare
  • 50 g pudră de cacao
  • 300 g zahăr granulat
  • 120 ml lapte
  • 60 ml smântână
  • 2 lingurițe de esență de vanilie
  • 60 ml cafea
  • 2 ouă întregi (la temperatura camerei)

Ingrediente pentru crem ă

  • o jumătate de kilogram de unt (la temperatura camerei)
  • o jumătate de linguriță de sare
  • un kilogram de zahăr pudră
  • o lingură de frișcă lichidă
  • o lingură de esență de vanilie
  • colorant alimentar verde

Ingrediente pentru decor

  • 12 conuri de înghețată
  • steluțe din bomboane
  • biluțe din bomboane

De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 12 brioșe. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

cea mai simpla reteta de briose de craciun cu braduti
Cea mai ușoară rețetă de Brioșe de Crăciun cu brăduți[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de Tarte cu flori din marțipan. Alege să-i impresionezi pe toți!

Mod de preparare - Brioșe de Crăciun cu brăduți

Pasul 1.  În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, peste care vom așeza o sită, pentru a cerne 180 de grame de făină, o linguriță de bicarbonat de sodiu, o jumătate de linguriță de sare, 50 de grame de

pudră de cacao, alături de 300 de grame de zahăr granulat. Toate aceste ingrediente se vor cerne cu grijă, direct în bol, iar apoi cu ajutorul unui tel, le vom amesteca pentru a se combina uniform.

Pasul 2.  Mai departe, vom avea nevoie de un alt bol de dimensiuni potrivite, în care vom adăuga 120 de mililitri de lapte, 60 de mililitri de smântână, 2 lingurițe de esență de vanilie, 60 de mililitri de cafea, dar și 2

ouă întregi (la temperatura camerei). Amestecăm bine de tot cu ajutorul telului, pentru ca ingredientele să fie omogenizate așa cum ne dorim.

Pasul 3.  Acum a venit timpul să combinăm cele două conținuturi din boluri, așadar, vom avea nevoie de bolul mixerului de bucătărie, în care vom adăuga prima dată ingredientele uscate, iar imediat apoi și cele umede. Pornim mixerul și lăsăm să se amestece până când se vor încorpora.

Din când în când îl vom mai opri pentru a aduce compoziția de pe marginea bolului, în interior și continuăm apoi să mixăm.

Pasul 4.  Este momentul să ne ocupăm de tava noastră pentru brioșe. Așadar, în tavă vom așeza formele noastre de brioșe din hârtie. Cu ajutorul unei lingurițe sau a unei cupe de înghețată, vom lua din compoziția noastră și vom umple rând pe rând, formele de brioșe din tavă. Tava se va introduce la cuptor pentru aproximativ 15 minute, la o temperatură de 180 de grade Celsius.

cea mai buna reteta de briose de craciun cu braduti
Cea mai ușoară rețetă de Brioșe de Crăciun cu brăduți[Sursa foto: freepik]

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Citește și: Rețetă de Foitaje cu mere. Bune de savurat împreună cu cei dragi!

Pasul 5.  Între timp, ne vom ocupa de prepararea cremei noastre pentru brăduți. Așadar, vom avea nevoie tot de bolul de la mixerul de bucătărie, în care vom adăuga o jumătate de kilogram de unt (la temperatura camerei), cantitate pe care o vom mixa pentru a se destrăma mai ușor. Apoi treptat vom adăuga și o jumătate de linguriță de sare și vom continuă să mixăm până când vom obține o textură netedă. În acel moment, vom îndepărta bolul de la mixer și vom cerne un kilogram de zahăr pudră, însă cantități mici.

Pasul 6.  Adăugăm puțin zahăr pudră, mai mixăm, adăugăm iar zahăr pudră și tot așa, până când se termină toată cantitatea de zahăr pudră de care avem nevoie. Imediat apoi, vom pune la loc bolul și vom continua să mixăm, adăugând și o lingură de frișcă lichidă și o lingură de esență de vanilie. După ce am amestecat până când am obținut consistența necesară, adăugăm și câteva picături de colorant alimentar verde (în funcție de culoarea pe care vă doriți să o obțineți), iar crema este gata!

Pasul 7.  După acest interval de timp, brioșele noastre sunt gata, așa că vom scoate tava de la cuptor, iar ulterior și brioșele din tavă, pentru a începe ornarea acestora. Vom introduce crema pentru brăduți într-un poș sau o pungă, iar mai departe vom acea nevoie de 12 conuri de înghețată, pentru cele 12 brioșe de Crăciun. Învelim cu cremă conurile de înghețată, apoi le poziționăm pe fiecare brioșă în parte, iar apoi folosindu-ne de un poș sau o pungă, începem să formăm brăduțul nostru, punând puțină cantitate de cremă din loc în loc. Deasupra presăram și câteva steluțe și biluțe din bomboane, iar rețeta este gata!

Brioșele de Crăciun cu brăduți  sunt gata și se pot servi. Poftă bună!

cea mai rapida reteta de briose de craciun cu braduti
Cea mai ușoară rețetă de Brioșe de Crăciun cu brăduți[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de Panna Cotta cu biscuiți zdrobiți și crenguțe de ciocolată. Un desert ușor pentru zilele pline!



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Rețetă de Panna Cotta cu biscuiți zdrobiți și crenguțe de ciocolată. Un desert ușor pentru zilele pline!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies