Ceaiul de pelin, pe cât este de amar, pe atât este de sănătos!

Ceaiul de pelin, pe cât este de amar, pe atât este de sănătos!
Ceaiul de pelin, pe cât este de amar, pe atât este de sănătos!

Pelinul este considerat de cele mai multe ori oaia neagră a plantelor medicinale, datorită gustului său foarte intens și amar, care este greu suportat și plăcut de puține persoane. Are însă proprietăți de detoxifiere fantastice, motiv pentru care pelinul poate fi inclus în dieta oricui, cel puțin ocazional.

Ceaiul de pelin, pe cât este de amar, pe atât este de sănătos! Pelinul este considerat de cele mai multe ori oaia neagră a plantelor medicinale, datorită gustului său foarte intens și amar, care este greu suportat și plăcut de puține persoane. Are însă proprietăți de detoxifiere fantastice, motiv pentru care pelinul poate fi inclus în dieta oricui, cel puțin ocazional.

Ceaiul de pelin, pe cât este de amar, pe atât este de sănătos!
Ceaiul de pelin, pe cât este de amar, pe atât este de sănătos!

Modul în care se prepară ceaiul de pelin

Ceaiul de pelin se infuzează atât din frunze, cât și din tulpini uscate, astfel că o lingură plină adăugată într-o cană cu apă fierbinte de aproximativ 300 de ml este suficientă. După infuzare, ceaiul de pelin se strecoară ușor iar licoarea obținută se bea caldă, de preferat înainte de masa.

Citeste si: Ce beneficii pentru sănătate are mușețelul. Află totul aici!

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Desi are un gust amar care este greu de suportat, indicat este ca ceaiul de pelin să nu fie îndulcit. Dacă totuși nu te descurci deloc, poți adăuga o linguriță de miere și un strop de lămâie pentru aromă. De preferat este ca ceaiul de pelin să fie consumat dimineața, pe stomacul gol, înainte de a servi micul dejun. Infuzia își va face astfel efectul mai bine, iar mâncarea consumata ulterior te va scăpa de gustul neplăcut al acestuia.

Ceaiul de pelin, pe cât este de amar, pe atât este de sănătos!
Ceaiul de pelin, pe cât este de amar, pe atât este de sănătos!

Ceaiul de pelin – beneficii

Înainte de a discuta despre beneficiile multiple pe care ceaiul de pelin le numără, trebuie să cunoști faptul că acesta nu este indicat femeilor însărcinate și nici celor care alăptează, precum nici persoanelor care suferă de boli ale sistemului nervos. În plus, nici persoanele care suferă de afecțiuni cardiace nu ar trebui să consume ceai de pelin întrucât acesta poate încetini ritmul cardiac.

Nici pacienții cu astm alergic nu ar trebui să consume ceai de pelin, iar cei cu dermatită nu ar trebui să aplice acest ceai la nivel cutanat întrucât poate declanșa iritații.

Citeste si: Ceaiul de tei- beneficii dovedite pentru sănătate!

Printre beneficiile ceaiului de pelin se numără următoarele:

  • Tratează afecțiunile gastrointestinale;
  • Vindeca leziunile de la nivelul pielii;
  • Ameliorează simptomele răcelii;
  • Eficient în tratarea bolii Crohn;
  • Ameliorează tusea;
  • Tratează hemoroizii.


Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

8 greșeli care îți pot strica mâncarea atunci când gătești în multicooker

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies