Aceasta este o reteta de gogosari in otet care nu necesita fierbere si nici conservant.
Ingrediente:
- 4 kg de gogosari
- 400 ml otet de vin de 9 grade
- 400 grame zahar
- 80 grame sare pentru muraturi
- o legatura frunze de telina
- o lingura de boabe de piper
- o lingura de boabe de mustar
- trei bucati de hrean
- cativa catei de usturoi
- cateva frunze de dafin
Mod de preparare:
Se spala bine gogosarii, se lasa sa se scurga de
Din cand in cand se amesteca in vasul cu gogosari pentru ca solutia sa ii cuprinsa pe toti.
Bucatile de gogosari trebuie asezate cat mai aproape unele de altele. Printre ele se aseaza bucati de hrean, usturoi, foi de dafin si frunze de telina. La final se pun cateva boabe de piper si mustar. Se strecoara zeama pentru a evita ca impuritatile din gogosari sa fie puse in borcane. Se toarna zeama peste gogosari astfel incat sa se acopere. Se pun capacele si se aseaza la loc racoros.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro