Dacă ai fost diagnosticat cu boala de reflux gastroesofagian, cu siguranţă te întrebi ce poţi să mănânci ca să eviţi arsurile la stomac. Potrivit Cleveland Clinic, unul din zece adulţi se confruntă cu arsuri stomacale şi gust acru sau amar în gură, cel puţin o dată pe săptămână, acestea fiind principalele simptome ale refluxului gastric.
Potrivit healthline.com, acestea sunt alimentele şi băuturile pe care trebuie să le eviţi pentru a preveni simptomele refluxului gastric:
- Alimentele bogate în grăsimi – duc la relaxarea sfincterului esofagian, permiţând astfel pătrunderea acidului din stomac şi urcarea acestuia pe esofag. De asemenea, aceste alimente sunt greu de digerat, aşa că rămân mai mult timp în stomac şi cresc riscul apariţiei simptomelor de reflux gastric. Exemple de alimente bogate în grăsimi sunt: cartofii prăjiţi în ulei, chipsurile din cartofi cu arome, lactatele cu conţinut ridicat de grăsime (unt, smântână, brânză), carnea de porc, miel sau vită, mezelurile procesate,