Cele mai bune locuri pentru fotografii de toamnă

locuri pentru fotografii toamna
Locuri pentru fotografii toamnă

Fie că ești pasionat de fotografii, îți dorești un shooting cu tine într-un cadru sublim sau doar vrei să faci câteva poze frumoase, toamna este momentul potrivit pentru a crea cadre perfecte. Acest anotimp are un farmec aparte, datorită jocurilor de culori din natură.

Descoperă în rândurile de mai jos câteva idei de locații unde poți face fotografii toamna, dar și idei pentru un shooting interesant

Cele mai bune locuri pentru fotografii de toamnă

În mod evident, este esențial ca în acest anotimp să profităm de frumusețile pe care ni le oferă natură și să evităm imaginile din interior. Iată câteva locuri unde vei avea șanse să găsești peisaje extraordinare:

Parc

Citește și: Top 10 piese vestimentare pe care trebuie să le ai în dulap pentru toamna 2023

fotografii peisaje de toamna
Fotografii peisaje de toamna[Sursa foto: Freepik]

Citește și: 7 accesorii pe care le poți purta în această toamnă. Trend-urile acestui anotimp în 2023!

Parcurile sunt locații perfecte pentru shooting-uri foto, deoarece aproape orice oraș dispune de măcar un parc, iar atmosfera este una perfectă.

Nu doar că parcurile sunt înconjurate de pomi ce vor arăta interesant toamna, dar există și bănci, străduțe și alte aspecte ce vor face ca imaginile tale să fie interesante. Dacă în apropierea ta se află un parc ce are și un lac, alege-l pe acela, deoarece peisajul va fi și mai frumos.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Delta Dunării

sfaturi fotografii
Sfaturi fotografii[Sursa foto: Freepik]

Țara noastră dispune de o locație unde natura îți taie respirația și anume Delta Dunării. De-a lungul timpului, aici s-au creat diverse ședințe foto sau campanii, fiindcă totul în jur este frumos. Toamna este perioada din an în care delta arată cel mai bine, oferindu-ți șansa unor fotografii de excepție.

În oraș

Chiar dacă ai crede că este banal, nu trebuie să te deplasezi în locuri foarte îndepărtate pentru a crea imagini de poveste.

În special dacă vrei să fotografiezi ținute sau diferite persoane, un shooting în oraș poate arăta splendid. Alege străzi mai puțin populate, sau cu clădiri vechi, ce vor arăta perfect alături de frunzele căzute și de culoriile arămii. Un shooting de fashion va arăta sublim în București, pe străzile cu clădiri vechi, din centrul orașului.

Pe un pod

Podurile sunt locații inedite pentru fotografie, deoarece apa râului, alături de clădirile din jur și de pod, înglobează o imagine perfectă.

În special dacă fotografiezi un cuplu, această locație poate fi extrem de romantică. Astfel de poduri, unde peisajul este extraordinar, se găsesc peste tot în lume, fie că vorbim de Londra, Roma, Paris sau chiar Amsterdam.

Într-un sat

fotografii toamna
Fotografii toamna[Sursa foto: Freepik]

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Natura arată și mai spectaculos odată ce te îndepărtezi de oraș. Așadar, poți alege un sat, pentru peisaje mai pitorești, sau chiar un cartier de case, unde natura să își fi pus amprenta. Imaginile vor arăta extraordinar la o casă veche din lemn, unde curtea este plină de frunze.

Cum să pregătești o ședință foto de toamnă

cum sa faci o sedinta foto
Cum să faci o ședință foto[Sursa foto: Freepik]

Este important de știut că există o anumită perioadă în care trebuie să faci fotografii toamna, pentru a ieși așa cum îți dorești.

Cel mai bun moment, pentru ca nuanțele naturii să fie frumoase, este sfârșitul lunii septembrie și începutul lunii octombrie. Atunci frunzele încep să se îngălbenesc și totul este dominat de o atmosferă arămie. Odată ce se face mai frig și începe luna noiembrie, deja copacii nu mai au frunze deloc și peisajul devine mult mai anost. Atunci când fotografiezi, lumina este unul dintre cele mai importante aspecte. Așadar, asigură-te că ședința foto va avea loc fie la prânz, când lumina este destul de puternică, fie spre apus, în cazul în care îți dorești peisaje romantice. Este posibil ca locul unde vrei să faci fotografia să nu aibă atât de multe frunze căzute pe cât ți-ai dori. Mulți fotografi celebri obișnuiesc să reinterpreteze cadrul. Așa că poți muta frunzele dintr-o parte în alta, pentru ca imaginea ta să fie exact așa cum ți-o dorești!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.

 



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

6 lucruri pe care trebuie să le știi despre crizanteme

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies