Cele mai bune metode de hidratare a părului pentru un aspect sănătos și strălucitor

hidratarea parului
Hidratarea părului

Toate femeile își doresc un păr superb, ca în reviste. Pentru a te bucura de acest efect, este esențial ca părul tău să fie hidratat și sănătos, cu ajutorul unei îngrijiri potrivite.

În cadrul unui interviu, hairstylistul Sorin Stratulat a oferi câteva sfaturi utile legate de hidratarea părului, explicând cum pot doamnele să aibă grijă de părul lor, chiar și acasă.

Folosește un șampon hidratant și un balsam

Primul pas pentru a avea un păr sănătos este folosirea unor produse potrivite, care au rol în hidratarea acestuia. Din fericire, există pe piață o gamă largă de astfel de produse, pentru fiecare tip de păr.

Este important să îți creezi o rutină pe care să o respecți. 

„Un regim corect de îngrijire, cu un șampon, un tratament, care să conțină agenți de hidratare, categoric îl pot ajuta. Trebuie doar să ai o rutină bună. Deshidratarea se întâmplă la interior, iar uscarea la exterior. Acidul hialuronic a pătruns în lumea îngrijirii părului. Categoric găsești produse ce conțin acid hialuronic și ai garanția că va hidrata părul.”

, a precizat specialistul în îngrijirea părului.

Aplică o mască de păr hidratantă o dată sau de două ori pe săptămână

tratament hidratare par acasa
Sfaturi pentru un păr sănătos[Sursa foto: Freepik]

Citește și: 5 trucuri pentru a oferi părului volum

În special femeile cu părul vopsit riscă să aibă fire despicate și părul să fie electrizat, semne că podoaba capilară este despicată.

De aceea, este important ca măcar o dată pe săptămână, să folosească o mască cu rol de hidratare intensă. În cazul persoanelor cu părul vopsit blond, șamponul cu reflexe violet este indispensabil. Cu toate acestea, șamponul respectiv trebuie alternat cu unul special pentru hidratare.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Folosește un ulei de păr hidratant

Produse pentru hidratarea parului
Care sunt produsele potrivite pentru hidratarea părului[Sursa foto: Freepik]

Citește și: 6 coafuri inspirate de la vedetele de pe covorul roșu. Vei atrage toate privirile

Uleiul este principalul produs împotriva deshidratării. Datorită beneficiilor și a tuturor vitaminelor din uleiul pentru păr, vei putea obține un aspect sănătos al părului. Totuși, cantitatea nu trebuie să fie foarte mare, pentru ca părul să nu devină gras.

„Puteți să folosiți produse pe bază de ulei sau unt, care au multe lipide, sunt produse grase pentru păr.

Eu vin cu niște produse pe bază de ulei și le pun pe lungimea părului. Apoi mă asigur că am pus o protecție în jurul părului, ca hidratarea pe care am pus-o, să nu poată pleca. Hidratare înseamnă și o culoare mai bună, o rezistență în timp mai bună a părului.”, a declarat Sorin Stratulat.

Evită uscarea cu uscătorul de păr sau cu placa de întins

ce inseamna hidratarea parului
Ce înseamnă hidratarea parului[Sursa foto: Freepik]

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Toate femeile își doresc un păr frumos aranjat, ca la salon. De aceea, doamnele apelează adesea la placă sau ondulator de păr. Este esențial de știut că nu trebuie să faci din folosirea acestor produse o obișnuință. Chiar și atunci când le folosești, încearcă să reglezi temperatura pe cea mai joasă treaptă. Uscătorul de păr este și el dăunător, însă avem nevoie de acest produs pentru a ne usca părul. Recomandarea este să te folosești cât mai intens de uscarea naturală, cea în care după baie, stai ceva timp cu prosopul 

„Stresul chimic, stresul mecanic, stresul termic pot distruge nivelul optim de hidratare a părului tău. Indiferent ce am folosit în prima etapă, dacă în a doua etapă, cea de stilizare a părului, nu sunt atent, este contra intuitiv. Fiți extrem de atente atunci când alegeți un uscător de păr. Uscătorul de păr potrivit îți poate proteja hidratarea pe care tu o menții, prin ritualul de îngrijire al părului. Să reglați temperatura și viteza sau să alegeți un produs care se reglează automat.”, a explicat specialistul.

Evită spălatul excesiv

De foarte multe ori, obișnui să ne spălăm în mod excesiv pe păr. Acest comportament nu produce efecte pozitive, fiindcă părul tău va ajunge să se îngrașe mult mai repede. De asemenea, folosirea produselor în exces îți va încărca părul prea mult, în loc să îl ajute.

O dietă bogată în proteine, vitamine și minerale poate ajuta la menținerea sănătății părului

Pentru ca pielea și părul să arate frumos, este nevoie de un organism sănătos. De aceea, este foarte important să abordezi un stil de viață sănătos. Alimentele potrivite îți vor oferi și un luciu garantat al părului tău!



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Corectează imperfecțiunile feței din machiaj. Cum să nu exagerezi cu iluminatorul și să obții un aspect natural

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies