5 trucuri pentru a oferi părului volum

5 trucuri pentru a oferi părului volum
5 trucuri pentru a oferi părului volum

Află din rândurile următoare cum să-i oferi părului tău mai mult volum.

Persoanele cu părul fin se confruntă adesea cu problema volumului, mai ales la rădăcină, unde firul de păr pare lipsit de volum, iar acest lucru ne dă impresia că avem mai puțin păr în cap decât este cu adevărat. Din fericire există anumite trucuri prin intermediul cărora putem să oferim mai mult volum părului și să creăm impresia că avem un păr mult mai bogat și voluminos.

În cadrul unei emisiuni, hairstylistul Roxana Ștefan ne-a oferit câteva posibilități prin intermediul cărora putem să transformăm părul moale și lipsit de volum într-unul cu un aspect de-a dreptul spectaculos în doar câțiva pași simpli.

Trebuie să urmăm câțiva pași foarte importanți. Trebuie să începem cu un spălat temeinic și cu produse specifice pentru tipul de scalp și păr .”, a explicat specialistul în domeniu.

 

De ce avem nevoie pentru a avea parte de un păr bogat și plin de volum

Citește și: 3 tratamente pentru scalp care stimulează creșterea parului

De ce avem nevoie pentru a avea parte de un păr bogat și plin de volum
De ce avem nevoie pentru a avea parte de un păr bogat și plin de volum[Sursa foto: pexels]

În primul rând, este foarte important să nu folosim șampoane care încarcă părul. În acest caz, specialistul în domeniu ne recomandă să utilizăm un șampon pentru volum special pentru problema noastră și care să nu încarce prea tare firul de păr.

De asemenea, este foarte important să nu folosim balsam sau masă de păr la rădăcină pentru că aceste produse încarcă foarte tare rădăcina și îi oferă un aspect uleios și lipsit de volum.

Totodată, avem nevoie de produse de styling, cum ar fi sprayuri de textură, pudră sau alte produse care să ne ofere un aspect dorit.

Pe lângă acestea, avem nevoie și de anumite instrumente cum ar fi o perie rotativă, un feon pentru uscat părul, un pieptăn special pentru tapat, clipsuri, ondulator și placă pentru creponat.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Trucuri pentru a oferi volum părului

5 trucuri pentru a oferi părului volum
5 trucuri pentru a oferi părului volum[Sursa foto: pexels]

Aplicarea de produse de textură la rădăcină

Există anumite produse speciale care au ca scop îmbunătățirea aspectului natural al părului și îi oferă mai mult volum și un plus de bogăție a podoabei capilare.

În acest caz, putem să folosim cu încredere șampoane pentru volum combinate cu anumite sprayuri de textură care au un efect de fixare al părului și îi oferă mai mult volum. Totodată, există și anumite produse pe bază de pudră pe care le aplicăm la rădăcina părului și masăm ușor până intră în scalp. De asemena, există și produse pe bază de spumă de păr care întăresc foarte tare rădăcina.

Procesul de uscare a părului

5 trucuri pentru a oferi părului volum
5 trucuri pentru a oferi părului volum[Sursa foto: pexels]

Specialistul în domeniu ne recomandă să folosim pentru a usca părul un feon și o perie rotundă pentru a nu aplatiza firul de păr atunci când îl uscăm. Totodată, foarte important de precizat este faptul că înainte de a folosi orice aparat pe bază de căldură, trebuie să aplicăm o protecție termică pe firul de păr.

 „ Foarte important să lucrați pe secțiuni. Dacă luați o secțiune foarte groasă nu o să obțineți volumul mult visat .”, spune specialistul în domeniu.

Cum tapăm părul

Un alt procedeu foarte eficient pentru obținerea unui efect dorit este taparea părului cu ajutorul unui pieptăn special.

Este foarte important să împărțim părul în secțiuni,  să luăm fiecare șuviță în parte și cu ajutorul unui pieptăn special ținem șuvița în sus și tapăm către rădăcină.

După ce am tapat putem să aplicăm un spray de textură sau cu efect de fixare.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Părul ondulat are mai mult volum

Citește și: Cum ne aranjăm părul ca să fim mai feminine

5 trucuri pentru a oferi părului volum
5 trucuri pentru a oferi părului volum[Sursa foto: pexels]

Pentru un plus de volum, vă recomand să ondulăm părul pentru că părul se expandează și pare de două ori mai mult decât dacă l-am lăsa întins .”, spune specialistul în domeniu.  

În acest caz, ne recomandă să folosim un ondulator rotund pentru a putea să îl ondulăm de la rădăcină.

De asemenea, putem să folosim și anumiți clești și să rotim șuvița de păr umedă către interior, lăsând-o câteva minute astfel încât să beneficiem de un efect de bucle mult mai voluminoase.

Creponăm părul la rădăcină

Un alt truc foarte eficient presupune folosirea unei plăci de creponat foarte măruntă prin intermediul căreia să creponăm părul la rădăcină și după să îl tapăm pentru un volum spectaculos.

5 trucuri pentru a oferi părului volum
5 trucuri pentru a oferi părului volum[Sursa foto: pexels]



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Cum ne menținem părul sănătos cu ajutorul măștilor și tratamentelor

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies