Cele mai căutate destinații pentru un city break în Europa: „Paris este un oraș destul de scump”

Idei city break Romania
Idei city break Romania toamna

Iată care sunt destinații pentru city break în Europa. De ce să ții cont atunci când pleci într-un city break și care sunt destinații city break 2022.

Odată cu venirea toamnei, din ce în ce mai multe persoane își doresc să călătorească în orașe noi din Europa și să iasă puțin din cotidian cu ajutorul unei excursii de tip city break.

O escapadă rapidă la câteva ore de casă este metoda perfectă de a petrece câteva zile departe de agitația de la serviciu sau din familie. Fie că este vorba despre un city break pe cont propriu sau într-un grup de prieteni, există o mulțime de destinații din Europa care merită vizitate în această perioadă a anului.

Orașe de vizitat în Europa toamna

Raluca Hatmanu, consultant în turism, a dezvăluit în cadrul unui interviu TV care sunt cele mai căutate destinații pentru un city break în Europa. Consultantul în turism a făcut și o listă cu orașele din Europa care merită vizitate toamna aceasta.

Citeste si: 5 Locuri romantice din București și în apropierea lui

Destinatii pentru city break in Europa
Destinatii pentru city break in Europa toamna[Sursa foto: PixaBay]

În general, toamna este anotimpul preferat al city break-urilor. Dacă vara mergem undeva cel puțin 7 zile ca să ne deconectăm de la tot și căutăm mare, în principal și plajă, toamna căutăm escapade de două-trei zile, în funcție de timpul disponibil, în general spre weekend.

Dat fiind că vorbim despre o scumpire a cazărilor și în străinătate și în țară și a biletelor de avion, am putea să ne orientăm către orașe care sunt ceva mai ieftine.

De exemplu, dacă ne place Spania, putem să mergem nu neapărat în Madrid, putem să mergem în Valencia, unde găsim cazări mai ieftine. Dacă ne place Italia, nu neapărat Roma, ci Bologna, de exemplu. În Franța, nu neapărat Parisul care este un oraș destul de scump, ci Nisa. Găsim și variante ieftine.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

orase de vizitat in europa toamna
Orase de vizitat in Europa toamna[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Unde sa pleci in vacanta, daca iti place natura. Promitem amintiri de neuitat.

Dar găsim variante ieftine chiar și în Franța. Și Praga este un oraș minunat. Mai există și varianta celor care vor să stea mult pe drum și pleacă cu mașina, numai că nu recomand, pentru că într-un city break avem puțin timp la dispoziție și vrem să îl valorificăm la maximum și atunci nu vrem să petrecem timpul pe drum, pe șosea, ci să ajungem cât mai repede la destinație.

Palermo aș recomanda în Italia. Nu este periculoasă. Este un oraș absolut senzațional, cu arhitectură minunată, cu mâncare foarte bună, oameni primitori și calzi și o vreme foarte bună, nu prea ne amenință ploile, nici măcar toamna.

Și Bruges este un oraș cu adevărat spectaculos, merită toată promovarea”, a dezvăluit consultantul în turism în cadrul interviului TV.

Citeste si: 3 Locații potrivite pentru ședințe foto. Sfaturi pentru fotografii reușite

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Destinatii city break 2022
Destinatii city break 2022 pentru toate bugetele[Sursa foto: PixaBay]

Idei city break România. Trei orașe din România care merită vizitate

Cât despre orașele din România unde se poate face un city break, acestea ar fi, potrivit consultantului în turism:

Oradea, încep cu Oradea, este o minunăție, este capitala art nouveau în România, este un oraș absolut frumos, minunat. Se ajunge foarte repede în Oradea, într-o oră cu avionul. Două trei zile în Oradea sunt suficiente ca să descoperim orașul și din punct de vedere arhitectural, și din punct de vedere gastronomic, să mergem și noaptea într-un club.

Aș menționa și Clujul, nu este foarte departe de Oradea și este de asemenea un oraș foarte vibrant, tineresc, este centru universitar.

Mi-e foarte greu să aleg între Iași și Timișoara”, a mai dezvăluit consultantul în turism. 

Cum alegi destinația pentru city break și de ce să ții cont

Opțiunile pentru avion sunt mult mai reduse decât cele pentru cazare, așa că un prim pas în alegerea destinației, este disponibilitatea transportului, precum și prețul biletelor. Pentru un city break reușit, consilierii în turism le recomandă turiștilor călătorii cu avionul care să nu depășească trei ore, mai ales că este vorba despre o vacanță redusă de 2 sau trei zile. În plus, pentru cazări, pot fi alese cazări la hoteluri, precum și case private închiriate prin platformele de închirieri.



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Câte sporturi este bine să facă un copil mic. „Cu cât va ajunge să stăpânească mai multe lucruri, cu atât îi va fi mai bine!”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies