Cele mai dezastuoase decizii din istorie: De la călătoria care i-a transformat pe oameni în canibali la scufundarea Titanicului

Cele mai dezastuoase decizii din istorie: De la călătoria care i-a transformat pe oameni în canibali la scufundarea Titanicului
Cele mai dezastuoase decizii din istorie: De la călătoria care i-a transformat pe oameni în canibali la scufundarea Titanicului

Există acele clipe în viaţă când o decizie de moment poate schimbă cursul istoriei. Uneori, când decizia este proastă, urmările pot fi dezastruoase.

Titanicul- ghinion, dar şi eroare de navigaţie

Povestea Titanicului este deja cunoscută de toată lumea. Mai multe greşeli au fost făcute şi toate au condus la moartea a peste 1.500 de oameni. În primul rând, vasul nu a fost echipat cu echipament de salvare. Existau numai 16 bărci de salvare în care ar fi încăput doar o treime din pasageri.

Vasul nu a fost niciodată testat, iar echipajul de la bord nu a fost instruit cu privire la toate comenzile Titanicului.

Potrivit unui raport emis în 2010, se pare că nu doar soarta a dus la scufundarea vasului, ci a fost vorba şi despre o greşeală de navigaţie. Se pare că manevră de evitare a impactului a fost făcută greşit şi de aceea dezastrul nu a putut fi evitat.

Zepelinul cu hidrogen care a ars în 37 de secunde

"Hindenburg" a fost numele celui mai mare zepelin construit vreodată.

Era de trei ori mai lung şi de două ori mai înalt decât un Boeing 747 şi fusese destinat traversării Atlanticului.

În 1937, în timpul aterizării, zepelinul Hindenburg a explodat deasupra staţiei Lakehurst din New Jersey. În doar 37 de secunde, giganticul zepelin a fost făcut scrum. 36 din cei 97 de pasageri au murit arşi de vii. Motivul acestui accident a stat în faptul că zepelinul era umplut cu hidrogen, un gaz extrem de inflamabil.

citeste continuarea pe pagina urmatoare >>>

 



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Curiozităţi despre pisici şi informaţii pe care fiecare posesor ar trebui să le ştie. Au intoleranţă la lactoză

”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Ionel Ganea, fostul atacant al naționalei României, cercetat de polițiști după ce a bătut un vecin. Motivul scandalului

Chipsuri de mere şi scorţişoară, gustarea ideală când eşti la dietă

Gagea, pus la zid de Alexandra după schimbul de replici cu Julia. Ce a avut bruneta să-i reproșeze: „Poți, te rog, pe viitor să...”

Orașul din România care i-a impresionat pe britanici! „Mica Vienă” i-a cucerit pe străini cu prețurile mici și peisajele de basm


Cookies