Remediile arabesti au de spus povesti fascinante despre vechile drumuri comerciale pe care erau transportate condimente si plante rare, folosite deopotriva ca alimente si leacuri.
Anasonul
In farmacologia araba straveche, anasonul era utilizat pentru a trata colicile si durerile abdominale, indigestia, durerile menstruale, tusea, durerile de cap. Se credea de asemenea ca are puterea de a "curata" sistemul urinar si a preveni inflamatiile.
Preparate din anason:
* Ceai: fierbeti o lingurita de anason intr-o cana de apa timp de 10 minute, apoi strecurati.
* Pulbere: se macina semintele cu râsnita (de cafea) pâna se transforma in pulbere si se adauga la mâncaruri si dulciuri. Stimuleaza digestia si improspateaza respiratia.
Scortisoara
Este, de milenii, unul dintre cele mai populare remedii in tarile arabe. Era folosita pentru raceala, tuse, infectii respiratorii, in orice boala de stomac, ca ajutor digestiv dupa mâncaruri grele, balonare, boli cardiovasculare, dureri menstruale, impotriva oboselii si pentru imbunatatirea memoriei.
Preparate din scortisoara:
* Pulbere in miere: o lingurita de pulbere de scortisoara se amesteca cu o lingurita de miere si se pun in ceai sau apa. Se ia de 3 ori pe zi.
* Ceai: peste o jumatate de lingurita de scortisoara macinata se toarna o cana de apa clocotita. Se lasa la infuzat 15 minute, apoi se strecoara.
Se beau 3 cani pe zi.
* Un baton de scortisoara se fierbe timp de 2-3 minute intr-o ceasca de apa. Se scoate batonul, iar apa se bea de 2-3 ori pe zi.
Sursa: Formula-as.ro
Anasonul
In farmacologia araba straveche, anasonul era utilizat pentru a trata colicile si durerile abdominale, indigestia, durerile menstruale, tusea, durerile de cap.
Se credea de asemenea ca are puterea de a "curata" sistemul urinar si a preveni inflamatiile.
Preparate din anason:
* Ceai: fierbeti o lingurita de anason intr-o cana de apa timp de 10 minute, apoi strecurati.
* Pulbere: se macina semintele cu râsnita (de cafea) pâna se transforma in pulbere si se adauga la mâncaruri si dulciuri. Stimuleaza digestia si improspateaza respiratia.
Scortisoara Este, de milenii, unul dintre cele mai populare remedii in tarile arabe.
Era folosita pentru raceala, tuse, infectii respiratorii, in orice boala de stomac, ca ajutor digestiv dupa mâncaruri grele, balonare, boli cardiovasculare, dureri menstruale, impotriva oboselii si pentru imbunatatirea memoriei.
Preparate din scortisoara:
* Pulbere in miere: o lingurita de pulbere de scortisoara se amesteca cu o lingurita de miere si se pun in ceai sau apa. Se ia de 3 ori pe zi.
* Ceai: peste o jumatate de lingurita de scortisoara macinata se toarna o cana de apa clocotita.
Se lasa la infuzat 15 minute, apoi se strecoara. Se beau 3 cani pe zi.* Un baton de scortisoara se fierbe timp de 2-3 minute intr-o ceasca de apa. Se scoate batonul, iar apa se bea de 2-3 ori pe zi.
Sursa:
Formula-as.ro Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro