Cele mai eficiente metode de eliminare a celulitei. Încearcă-le și nu o să regreți

cea mai eficienta metoda de a scapa de celulita
Cea mai eficientă metodă de a scăpa de celulita

Deși majoritatea femeilor se confruntă cu celulita, această situație devine neplăcută. De cele mai multe ori, aceasta apare pe partea inferioară a corpului și este adesea comparată cu aspectul unei coji de portocală.

În cadrul unei emisiuni, medicul Alexandru Karkhi a explicat care sunt cauzele pentru care apare celulita, dar și cum se poate trata.

Exercițiile fizice sunt cele mai eficiente metode pentru eliminarea celulitei

De ce nu scap de celulita
Cauzele apariției celulitei[Sursa foto: Freepik]

Toate femeile își doresc un aspect cât mai neted și uniform al pielii, însă acest lucru este condiționat de anumiți factori. Bărbații sunt mai favorizați și nu se confruntă cu această problemă, deoarece structura lor corporală este de regulă dominată de o masă musculară mai accentuată.

Specialiștii afirmă faptul că majoritatea femeilor se confruntă cu celulita, într-o formă mai ușoară sau mai gravă. Cu cât ducem o viață mai sedentară iar alimentația este nesănătoasă, cu atât cresc șansele ca pielea noastră să nu arate perfect. De asemenea, cauzele pot fi ereditare, hormonale sau chiar să aibă legătură cu o proastă circulație a sângelui în corp. Este esențial să ai o viață cât mai activă, însă exercițiile fizice cu greutăți sunt foarte importante.
În acest mod, îți vei crea o masă musculară, reducând vizibilitatea celulitei.

Alte metode utile pentru a reduce celulita

celulita tratament
Care sunt tratamentele împotriva celulitei[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Care sunt alimentele ce topesc celulita. Hidratarea ajuta la menținerea elasticității pielii și la reducerea aspectului de "coajă de portocală"!

Deși prevenția este cea mai importantă, au apărut în ultima vreme o mulțime de metode pentru combaterea celulitei.

În special în cazurile mai grave, este esențial să apelăm la intervenții neinvazive, sau chiar invazive, dacă situația este una extremă. Acestea pot fi făcute atât prin anestezie locală, cât și totală, în funcție de situația fiecărui pacient.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

„Există feluri în care putem să împărțim gradele de celulită.

În funcție de acestea putem să venim cu răspunsuri la tratamente pe care să le folosim, ca să putem să estompăm sau corectăm.”
, a declarat doctorul.

Cât de eficiente sunt masajele

Masajele corporale sunt foarte utile atunci când vrem să diminuăm aspectul celulitei. Însă, acestea trebuie să fie unele speciale pentru a fi eficiente, deoarece nu vorbim de masajele de relaxare.

eliminare celulita
Eliminarea celulitei[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Faci sport și mănânci sănătos, dar nu slăbești? Cea mai comună întrebare cu care se confruntă persoanele care vor să piardă în greutate

„Masajele ajută foarte mult, tocmai pentru a înmuia aceste fibre puternice care aderă între piele și mușchi și care trag pielea în jos și îi fac acest aspect. Tipurile de tratamente pe care le alegem sunt în funcție de severitatea cazului.

Dacă ai un un aspect de câteva gropițe la nivelul pielii, evident vor fi eficiente inclusive masajele, dar și aparaturile care fac acest lucru sistematizat, cum este terapia cu unde acustice. Este un fel de masaj adresat pielii și țesutului adipos, care înlătură acest aspect superficial, prin întărirea elasticității și fermității pielii.”, a mărturisit medicul.

Citește și: „Nu credeam că se va duce la cea mai bună prietenă a mea”. A putut Ozana Barabancea să îl ierte pe fostul ei soț pentru infidelitatea sa?- kanald.ro

Citește și: Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare- stirilekanald.ro

Tratamente invazive

Există situații în care celulita s-a răspândit pe o mare parte a corpului, sau în care efectul acesteia s-a agravat. În aceste cazuri, soluția chirurgicală este cea mai eficientă, însă impune mai multe riscuri. De asemenea, efectele operației durează doar câțiva ani, după care șansele să apară din nou există, dacă nu se iau măsuri în prealabil.

„Cel mai eficient tratament este cel invaziv, chirurgical. Pacientul trebuie să fie bine informat că va exista o perioadă de recuperare, vor exista inflamații.”, a declarat doctorul.

Dacă vrei să combați celulita trebuie să ai un stil de viață sănătos, printr-o alimentație cât mai natural, prin sport și hidratare. Totuși, este recomandat să apelezi și la specialiști, pentru a beneficia de efectele uimitoare pe care aparatele de ultimă generație le au. Doctorul a explicat că drenajul limfatic este foarte util, însă aceste tratamente trebuie făcute cu regularitate.

„În momentul în care faci mișcare sau folosești un aparat în sensul acesta, îți activezi și metabolismul. Evident, o să ai o răsfrângere și asupra grăsimii tale. Radiofrecvența este eficientă, dar nu cea mai eficientă.”, a declarat Alexandru Karkhi.



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Sarcina și monitorizarea medicală. Analize și teste esențiale pentru o sarcină sănătoasă

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Adevăratul motiv pentru care celebra actriță Fadik Sevin Atasoy a părăsit distribuția serialului Totul pentru familia mea, în care a jucat rolul Şengül! A fost nevoită să se retragă sau totul s-a întâmplat conform scenariului?

Imaginile durerii la înmormântarea Denisei! Ce s-a întâmplat cu tânăra ucisă de Șacalul din Constanța: "Inima și sufletul meu..."


Cookies