Certificatul Covid va fi obligatoriu din 6 august în Italia și va fi folosit chiar și la restaurant

Covid-19
Permisul de sănătate va fi obligatoriu în Italia

Permisul de sănătate devine obligatoriu în Italia începând cu 6 august.

Începând cu 6 august, Italia va institui un certificat de sănătate care va fi necesar întrării în spații închise precum restaurantele și cluburile. De asemenea, permisul de sănătate va fi obligatoriu și pentru a intra în sălil de sport, piscine sau săli de cinematografie. Permisul de sănătate sau „permisul verde” se poate obține atât de persoanele care vor face prima doză de vaccin, cât și celor care s-au vindecat de Covid și celor care prezintă un test cu rezultat negativ făcut în ultimele 48 de ore. 

Citeste si: Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a actualizat lista statelor considerate cu risc epidemiologic crescut

Ce spune premierul despre „permisul verde”?

''Permisul de sănătate este un instrument care le permite italienilor să-şi continue activităţile cu garanţia de a nu se regăsi printre persoanele contagioase'', a declarat premierul în timpul unei conferinţe de presă la Palazzo Chigi. 

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Certificat Covid
Certificat Covid obligatoriu[Sursa foto: PixaBay]

Pe lângă cluburi și restaurante, acest permis de sănătate va fi necesar pentru accesul la piscine, săli de sport, cinematografe și teatre, muzee dar și săli de jocuri. De asemenea, „permisul verde” va fi cerut obligatoriu și la evenimente sportive, concerte, târguri și congrese, spectacole, evenimente la care ar exista un număr mare de participanți și care ar spori inevitabil riscul ridicat de infecție cu Covid-19.

Cluburile de noapte rămân în continuare închise până la noi măsuri care se pot lua, însă acest sector public va avea parte de ajutor public.

Citeste si: Carantină prelungită pentru locuitorii din Sydney din cauza variantei Delta

Varianta Delta a virusului Covid va face ca numărul cazurilor să crească în Italia. În aceste condiții, ori se va încerca limitarea infectărilor și se va permite intrarea în locuri aglomerate doar celor care sunt imunizați sau au test Covid negativ, ori se va închide totul cum s-a întâmplat în 2020, la debutul pandemiei. 

Pentru a nu face diferențe între tinerii care s-au vaccinat și cei care și-ar fi dorit să o facă, dar nu au fost îndeajuns de multe seruri, statul le-ar putea efectua teste Covid gratuite.



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Cum reușește Lora să se mențină în formă? Artista le sfătuiește pe femei să se iubească așa cum sunt: „Încerc să evit zahărul. Compensez cu legume și cu apă.”

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Scandal monstru între Roberta și Julia! „Să faci pași la tine acasă, tu, nu eu!” Iată ce replici aprige și-au spus cele două concurente și cum a reacționat Sebastian

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies