Checul Bundt se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de chec Bundt.
Rețetă de Chec Bundt
Rețeta delicioasă de chec Bundt, absolut minunat, se prepară în doar 10 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Chec Bundt este de 30 de minute
Timp de preparare – o ora
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Timp total – o ora si 30 de minute
Rețeta de Chec Bundt este pentru 6 persoane
Citește și: Înghețată la cornet cu aromă de afine. Un gust aparte pentru zilele călduroase!
Ingrediente – Chec Bundt
- 250 g făină
- O linguriță si jumătate de praf de copt
- O jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu
- O jumătate de linguriță de sare
- 200 g zahăr granulat
- 200 g unt, la temperatura camerei
- 3 ouă mari
- 1 linguriță extract de vanilie
- 120 ml suc proaspăt de portocale (aproximativ 2 portocale)
- coaja rasă de la o portocală mare
- 100 g fulgi de migdale
- felii subțiri de portocală pentru decor
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare - Chec Bundt
- Încălziți cuptorul la 175 de grade Celsius și ungeți bine tava de bundt cu unt.
- Într-un bol mediu, amestecați făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea. Lăsați deoparte.
- Într-un bol mare, folosind un mixer electric, bateți untul și zahărul până când devin spumoase și se deschid la culoare.
- Adăugați treptat amestecul de făină în compoziția de unt și zahăr, alternând cu sucul de portocale și coaja rasă de portocală. Amestecați bine după fiecare adăugare și continuați până când toate ingredientele sunt incorporate.
- Adăugați migdalele fărâmițate și amestecați cu o spatulă.
- Turnați aluatul în tava de bundt cake pregătită și neteziți suprafața. Întindeți feliile de portocale pe partea de sus a aluatului.
- Coaceți pentru aproximativ 40-45 de minute sau până când bundt este rumenit și un test cu scobitoarea iese curat.
- Scoateți bundt-ul din cuptor și lăsați-l să se răcească în tava timp de 10-15 minute.
- Răsturnați cu grijă bundt-ul pe un platou de servire și lăsați-l să se răcească complet.
- Serviți și bucurați-vă de acest delicios bundt cu felii de portocale și migdale deasupra!
Sfaturi pentru rețeta de Chec Bundt
- Pentru a fi siguri că aluatul este copt în întregime, utilizați un test cu scobitoarea. Înfigeți o scobitoare în centrul bundt cake-ului; dacă iese curată, înseamnă că aluatul este copt.
- Adaugă migdalele deasupra aluatului după ce ai turnat acesta în forma de copt, astfel încât să fie distribuite uniform.
- În timpul coacerii, acoperă forma cu folie de aluminiu pentru a preveni arderea migdalelor.
- După primele 30 de minute, verifică periodic pentru a vedea dacă migdalele sunt gata și îndepărtează folia atunci când sunt suficient de prăjite.
- După ce ai scos bundt cake-ul din cuptor, lasă-l să se răcească în forma de copt timp de cel puțin 10 minute înainte de a-l răsturna pe o farfurie pentru a-l servi. Această etapă va ajuta la prevenirea ruperii aluatului.
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Care sunt alimentele care produc imunitate. Cum să-ți întărești sistemul imunitar prin alimentație