Chec cu gem de fructe. Ideal pentru orele de dimineață sau după-amiază!

Chec cu gem de fructe

Chec cu gem de fructe, o rețetă ideală pentru întâlniri de familie. Fie că este vorba de un prânz duminical sau de o cină relaxată, checul poate fi servit ca desert după masă, fiind apreciat de toată lumea.

Checul cu gem de fructe este un desert delicios, care combină textura ușor pufoasă și aerată a checului cu dulceața fructată a gemului. Checul are o crustă ușor aurie și uniformă, cu o textură interioară pufoasă. Gemul de fructe, aplicat generos pe suprafața checului, adaugă o strălucire atrăgătoare. Aluatul checului este extrem de ușor și aerat, acesta se topește în gură și are o aromă delicată de vanilie, ce se potrivește perfect cu gemul. Acesta adaugă un strat de savoare intensă și suculentă, care contrastează plăcut cu textura pufoasă a checului. Acest chec pufos este nu doar un desert savuros, ci și o alegere elegantă pentru orice ocazie, fiind ușor de preparat și de personalizat în funcție de preferințele tale și ale oaspeților tăi.

Citește și: Salam de biscuiți cu puține calorii, rețeta pregătită de Cristina Șișcanu. „Ce frumos miroase!”

Chec cu gem de fructe [Sursa foto: freepik]

Citește și: VIDEO Ce spune Oana Niculescu Mizil despre gătit și care sunt felurile de mâncare preferate pe care le pregătește. „ 17 ani am gătit zilnic. Tot timpul spun că fac o magie când sunt în bucătărie.”

Pentru această rețetă, vom avea nevoie de 60 de minute (timp de pregătire), respectiv 60 de minute (timp de gătire), ceea ce va duce la aproximativ 2 ore (timp total), pentru ca la final, să ne putem bucura de savoarea desertului.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Ingrediente

Ingrediente pentru chec
- 200 g de făină
- 150 g de zahăr
- 4 ouă
- 100 ml de ulei
- 100 ml de lapte
- 1 plic de praf de copt
- 1 linguriță de extract de vanilie sau esență de vanilie
- 1 praf de sare
- Coaja rasă de la 1 lămâie, opțional

Ingrediente pentru decor
- 200 g de gem de fructe
- 50 g de migdale

Chec cu gem de fructe [Sursa foto: freepik]

Mod de preparare desert

Mod de preparare aluat pentru chec

Citește și: Fetele se întorc împotriva Virginiei! „Se crede superioară față de noi!”. Aflați de ce a fost pusă la zid concurenta în „Casa iubirii” joi, 19 septembrie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere- stirilekanald.ro

  1. Încălzește cuptorul la 180°C. Pregătește o tavă rotundă și unge-o cu unt sau tapeteaz-o cu hârtie de copt.
  2. Separă albușurile de gălbenușuri în două boluri diferite. În bolul cu albușuri, adaugă un praf de sare și bate-le cu un mixer electric până obții o spumă tare, asemănătoare cu o bezea. Treptat, adaugă 100 g de zahăr, din cele 150 g, și continuă să bați până când spuma devine lucioasă și fermă.
  3. În bolul cu gălbenușuri, adaugă restul de 50 g de zahăr și mixează până obții o compoziție palidă și pufoasă. Încorporează treptat uleiul, continuând să amesteci. Adaugă extractul de vanilie și coaja rasă de lămâie, dacă folosești. Toarnă laptele peste compoziția de gălbenușuri și amestecă până devine omogen. Cerne făina împreună cu praful de copt, apoi adaugă treptat această mixtură în compoziția de gălbenușuri, amestecând ușor cu o spatulă.
  4. Încorporează cu grijă spuma de albușuri în compoziția de gălbenușuri, folosind mișcări lente de jos în sus, pentru a nu pierde aerul din aluat. Aceasta va asigura textura pufoasă a checului.

Coacere, decorare si servire

  1. Odată ce compoziția este omogenă, toarnă aluatul în tava pregătită.
  2. Introdu tava în cuptorul preîncălzit și coace la 180°C timp de 30-35 de minute, sau până când checul trece testul cu scobitoarea, introduci o scobitoare în mijlocul checului și dacă iese curată, este copt.
  3. După ce checul este copt, scoate-l din cuptor și lasă-l să se răcească complet în tavă, pe un grătar. După ce checul s-a răcit complet, întinde uniform gemul de fructe pe suprafața sa, folosind o spatulă sau dosul unei linguri. Gemul va aduce un plus de prospețime și dulceață.
  4. Prăjește ușor migdalele într-o tigaie uscată, la foc mic, până devin aurii și aromate. Lasă-le să se răcească, apoi presară-le în jurul checului sau așază-le lângă feliile servite. Poți folosi migdale feliate sau întregi, în funcție de preferințe.
  5. Taie checul în felii generoase și servește-l alături de migdalele crocante. Poți adăuga un plus de gem lângă fiecare felie, pentru cei care preferă o porție mai dulce. Poftă bună!

Chec cu gem de fructe [Sursa foto: freepik]

Îți recomandăm și rețeta de Pizza cu mozzarella. Aluatul făcut în casă și sosul proaspăt sunt ideale pentru o masă gustoasă!, pentru un preparat clasic italian, caracterizat printr-un aluat crocant, acoperit cu sos de roșii bogat și brânză mozzarella topită. Gustul sosului de roșii se îmbină perfect cu aroma cremoasă și sărată de mozzarella, creând un echilibru delicios. Este un preparat simplu, dar întotdeauna apreciat, ideal pentru orice masă, fie că este vorba de o cină rapidă sau o ocazie specială.

Chec cu gem de fructe [Sursa foto: freepik]



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

VIDEO Ce spune Oana Niculescu Mizil despre gătit și care sunt felurile de mâncare preferate pe care le pregătește. „17 ani am gătit zilnic. Tot timpul spun că fac o magie când sunt în bucătărie.”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Cheloo de la Paraziții, antreprenor de succes! Cum a încasat aproape 1 milion de euro din afaceri

Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”

Moldo și Rebecca, apropieri la piscina din „Casa iubirii”! Cum a reacționat Antoni la imaginile cu cei doi concurenți

Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare