Cheesecake cu afine. Arată mai ceva ca în povești!

retete de gustare

Cheesecake cu afine

Cheesecake-ul cu afine se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de cheesecake cu afine.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cel mai gustos cheesecake cu afine, preparat așa cum se cuvine.

 

Rețetă de Cheesecake cu afine

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Brioșe de ciocolată cu cremă de brânză și coacăze roșii. Ia și tu o mușcătură dulce!

Cheesecake cu afine[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețeta virală. Desert delicios din 3 ingrediente

Timp de preparare- o ora

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Timp total- 2 ore

Rețeta este pentru 4 persoane

Cheesecake cu afine[Sursa foto: freepik]

Ingrediente

Ingrediente pentru crustă

  • 250 g de biscuiți simpli
  • 150 g de unt

Cheesecake cu afine[Sursa foto: freepik]

Ingrediente pentru umplutură

  • 550 g de brânză de vaci
  • 200 g de zahăr
  • 250 ml smântână pentru frișcă
  • 4 ouă
  • Coajă de portocală
  • Afine proaspete

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

cheesecake
Cheesecake cu afine[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare

  • În primul și în primul rand, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă, este să începem prin a prepara blatul de biscuiți. Așadar, vom începe prin a măcina cât mai bine cu putință biscuiții simpli, direct într-un robot de bucătărie sau îi așezăm într-o pungă și îi sfărâmăm, până când obținem o textură asemănătoare cu pesmetul fin. Imediat apoi, adăugăm untul într-un bol de dimensiuni mai mici și îl topim la cuptorul cu microunde, pentru ca ulterior, odată ce am transferat biscuiții noștri într-un alt bol, de dimensiuni mai mari, separat, să turnăm peste ei, untul topit. Amestecăm în cele două ingrediente adăugate, astfel încât să obținem o compoziție formată din firimituri.

cheesecake cu afine
Cheesecake cu afine[Sursa foto: freepik]

  • Acum vom pregăti și tava noastră de cuptor, în care vom pregăti desertul. Vom avea nevoie de o tavă dreptunghiulară, de dimensiuni potrivite, asemănătoare cu cea pentru cozonac, cu pereții detașabili sau orice altă tavă doriți sau aveți la îndemână. Blatul format se așază în tavă și se presează cu mâna, o lingură sau un pahar, astfel încât să obținem un blat cu o suprafață cât mai uniformă cu putință. După acest pas, tava se va introduce în frigider, momentan.
  • Acum că blatul nostru este gata, ne putem ocupa de prepararea umpluturii. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga toate ingredientele menționate mai sus, și anume, brânza de vaci, zahărul, smântâna pentru frișcă, ouăle, dar și coaja de portocală, rasă în prealabil. Toate aceste ingrediente se vor amesteca cu ajutorul unui blender vertical, până în momentul în care am obținut crema fină de brânză, de care avem nevoie.

retete pentru desert
Cheesecake cu afine[Sursa foto: freepik]

  • Acum că atât blatul, cât și crema sunt gata, ne putem apuca de asamblarea desertului. Așadar, începem prin a scoate tava cu blatul de biscuiți din frigider, pentru ca ulterior să turnăm peste blat, întreaga compoziție de cremă de brânză pe care am pregătit-o mai devreme. Cu ajutorul unei spatule, vom uniformiza crema, iar imediat apoi, deasupra, vom înfige și câteva afine proaspete, în funcție de preferințe.
  • Tava se va introduce în cuptorul preîncălzit la 180°C, timp de aproximativ 40 de minute, sau până când observăm că marginile desertului se rumenesc. După acest interval de timp, scoatem tava din cuptor, lăsăm desertul să se răcească, iar apoi îl scoatem și pe el din tavă, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

retete de prajituri de casa
Cheesecake cu afine[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Tartă cu dovleac și portocală. Un amestec de arome... perfect!

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies