Iată un desert delicios de care ai nevoie în frigiderul tău și care se pregătește doar cu 3 ingrediente.
În mediul oline apar non-stop rețete care pot fi pregătite foarte ușor în bucătăria noastră și de care nu avem nevoie de foarte multe ingrediente.. Un alt desert viral ajuns pe tot internetul, pentru care ai nevoie de trei ingrediente, căpșuni, unt de arahide și coajă de ciocolată. Nimic mai simplu de realizat, care îți va aduce bucuria papilelor tale gustative.
De ce ingrediente ai nevoie pentru a realiza desertul viral
Dacă îți dorești un desert care se topește, atât la propriu, cât și la figurat, trebuie să știi că ai nevoie de câteva ingrediente și anumite cantități egale pe care să le adaugi la rețeta ta.
Veți observa că toate acestea împreună vor face ca ciocolata să se topească, iar aroma neutră vă va face să vă îndrăgostiți de acest desert simplu.
Cum să prepari rapid desertul viral cu căpșuni, ciocolată și unt de arahide
Începeți prin a tăia căpșunile longitudinal, de-a lungul părții mai largi, îndepărtând complet tulpină, fără a tăia partea de sus, dacă doriți să iasă formă de inimă. Așezați căpșunile pe o foaie de pergament sau hârtie cerată, alternând laturile plate și ascuțite, astfel încât să aveți cât mai puțin spațiu posibil între ele. Dacă aveți și câteva resturi mai mici, umpleți toate golurile rămase pentru a face un covoraș pe toată suprafața hârtiei.
Întindeți untul de arahide pe căpșunele feliate și așezate uniform, însă trebuie să aveți grijă să nu îl păstrați la frigider înainte de a face acest lucru, deoarece se va întări și va fi mult mai greu de întins. Dacă aveți nevoie să schimbați consistența acestuia, puteți să îl introduceți în cuptorul cu microunde timp de 30 de secunde. După ce ați terminat de uns căpșunile, puneți totul la congelator timp de 15 minute, pentru ca untul de arahide să se întărească puțin peste căpșuni.
Cât timp căpșunile și untul se răcesc, tăiați și topiți ciocolata cu uleiul de nucă de cocos, apoi topiți ațiceasta la cuptorul cu microunde timp de 20 de secunde. Dacă nu dispuneți de un cuptor, puteți face acest proces deasupra unei oale cu apă fierbinte. Odată ce ciocolata este topită, întindeți-o peste stratul de unt de arahide, deoarece acesta va fi rece, iar ciocolata se va întări instant peste el.
Puneți totul cât mai uniform posibil, apoi introduceți totul la congelator până la două ore sau peste noapte. În momentul în care ați tăiat această crustă de ciocolată cu căpșuni și unt de arahide, vă puteți bucura de un desert rapid și delicios, care să se joace cu papilele voastre gustative. Astfel, veți pregăti acele căpșuni în crustă de ciocolată virale de pe internet, însă peste care veniți și cu un ingredient secret, untul de arahide, iar acum vă puteți bucura de un gust inedit chiar la voi acasă.
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.