Negresa cu zmeură deasupra se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de negresă cu zmeură deasupra.
Rețetă de Negresă cu zmeură deasupra
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 7 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de 30 de minute
Citește și: Plăcintă cu prune. Un gust acrișor și ceva fermecător!
Citește și: Pui Curry cu orez basmati. Încearcă și tu un preparat cu origine indiană!
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Timp de preparare- 30 de minute
Timp total- o ora
Rețeta este pentru 6 persoane
Ingrediente
- 4 ouă
- 200 g de făină
- 350 g de ciocolată amăruie
- 300 g de unt
- 250 g de zahăr brun
- 50 g de pudră de cacao
- 60 g de zahăr
- 20 ml de cafea, pregătită în prealabil
- o esență de vanilie
- Sare
- Câteva bucățele de zmeură proaspătă
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate.
Mod de preparare
- În primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă este să ne ocupăm de prepararea tăvii. Așadar, vom avea nevoie de o tavă pătrată sau dreptunghiulară, în funcție de preferințe, pe care vom așeza hârtie de copt, a cărei margini ar trebui să fie puțin mai înaltă decât tava, astfel încât la final desertul să fie scos mai ușor.
- Acum ne vom ocupa și de prepararea desertului în sine. Așadar, vom avea nevoie de o tigaie de dimensiuni mai mari, pe care o vom pune pe aragaz la foc mediu, și în care vom adăuga untul, alături de ciocolată amăruie. Așteptăm ca cele 2 ingrediente să se topească complet, iar imediat apoi vom stinge și focul la aragaz. Imediat apoi, vom adăuga peste ciocolata topită, zahărul brun, dar și cel alb, și amestecăm cu ajutorul unui tel până când acesta este încorporat foarte bine în ciocolata topită. Imediat apoi, vom adăuga și esența de vanilie, un praf de sare, după gust, dar și cafeaua pe care am pregătit-o în prealabil. Amestecăm tot cu ajutorul unui tel, până când toate aceste ingrediente s-au încorporat împreună.
- În momentul în care toate vi s-au încorporat de minune, a venit timpul să adăugăm și ouăle, însă abia în momentul în care compoziția din tigaie este ușor călduță, și nu fierbinte. În cazul în care nu are temperatura dorită, mai așteptăm să se răcească puțin. Încorporăm imediat ouăle, însă treptat, timp în care vom amesteca continuu astfel încât acesta să se încorporeze așa cum trebuie. Imediat apoi, putem trece și la făină, pe care o vom adăuga toată deodată, și o vom încorpora cu ajutorul unui tel, dat fiind faptul că negresa trebuie să fie o prăjitură densă.
- În continuare, vom adăuga și pudra de cacao pe care am cernut o în prealabil, astfel încât să nu avem cocoloașe în compoziție, și o încorporăm cu ajutorul unui tel, până când toate ingredientele au un rezultat uniform.
- Compoziția se transferă apoi în tava pregătită anterior, iar cu ajutorul unei spatule o vom distribui pe toată suprafața tăvii, astfel încât să ne asigurăm că este întinsă așa cum ne dorim. Odată ce toată compoziția este distribuită, vom da de 2 sau de 3 ori cu tava de masă, astfel încât să scoatem eventualele bule de aer din compoziția pentru negresă.
- Tava se va introduce în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 180°C, timp de aproximativ 30 de minute. După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, vom lăsa negresa să se răcească în totalitate, iar ulterior o vom scoate din tavă.
- Rețeta de astăzi este gata de servit, cu câteva bucățele de zmeură proaspătă deasupra. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.