Plăcintă cu prune. Un gust acrișor și ceva fermecător!

retete de gustare

Plăcintă cu prune

Plăcinta cu prune se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de plăcintă cu prune.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasă plăcintă cu prune, preparata așa cum se cuvine.

 

Rețetă de Plăcintă cu prune

Rețeta delicioasă,  absolut minunata, se prepară în doar 7 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Tartă cu gem de căpșune. Se poate savura de minune alături de o cupă de înghețată!

Plăcintă cu prune[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citește și: Pui Curry cu orez basmati. Încearcă și tu un preparat cu origine indiană!

Timp de preparare- o ora

Timp total- 2 ore

Rețeta este pentru 6 persoane

tarta cu prune
Plăcintă cu prune[Sursa foto: freepik]

Ingrediente

  • 2 căni de zahăr
  • 2 căni de ulei
  • 2 căni de lapte
  • 4 căni de făină
  • un pliculeț de praf de copt
  • 4 ouă
  • 3 pliculețe de zahăr vanilat
  • Sare
  • 700 g de prune, gata curățate
  • Zahăr pudră

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!

Citește și: Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?- kanald.ro

Citește și: Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte- stirilekanald.ro

placinta cu prune
Plăcintă cu prune[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare

  • În primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă este să începem prin a preîncălzi cuptorul la o temperatură de 175°C.
  • Imediat apoi, în continuare, ne vom ocupa de pregătirea prunelor. Așadar, dat fiind faptul că prunele noastre sunt gata curățate, putem direct să le tăiem în jumătăți, sferturi sau chiar bucăți mai mici, în funcție de preferințe, iar ulterior să le așezăm într-o strecurătoare. În cazul în care nu ați găsit prune direct curățate, puteți face acest lucru, înainte să le tăiați în bucățele.
  • În momentul în care am pus prunele noastre într-o strecurătoare, vom presăra peste ele 3 linguri de făină și le vom amesteca ușor, iar ulterior vom lăsa strecurătoarea deoparte, cu prunele, pe un bol de dimensiuni mai mari.
  • Separat, într-un bol de dimensiuni mai mari vom adăuga zahărul, alături de ouă, pliculețele de zahăr vanilat, un praf de sare, după gust, ingrediente pe care le vom amesteca cu ajutorul unui mixer timp de aproximativ 5 minute. Imediat apoi, tot peste aceste ingrediente vom adăuga și uleiul, însă treptat, exact ca atunci când prepară maioneză, timp în care vom continua să amestecăm cu mixerul, până când uleiul se va încorpora complet, iar întreaga cantitate se va termina. Același lucru vom face și cu laptele, pe care îl vom turna treptat peste ingredientele noastre, timp în care vom continua să amestecăm cu mixerul.

retete pentru desert
Plăcintă cu prune[Sursa foto: freepik]

  • Separat, într-un bol de dimensiuni mai mari vom adăuga cănile de făină, dar și pliculețul de praf de copt, pentru a le amesteca. Cu ajutorul unei linguri, vom lua treptat din această compoziție pentru a o adăuga în bolul cu restul ingredientelor, timp în care vom continua să amestecăm cu mixerul la viteză mică. Procesul se repetă până când întreaga cantitate de făină este terminată, iar ulterior, vom mai amesteca pentru încă 2 minute cu mixerul astfel încât să ne asigurăm că ingredientele sunt bine încorporate.
  • A venit momentul să pregătim și o tavă de cuptor, rotundă, în care vom așeza hârtie de copt, iar imediat apoi vom turna și compoziția noastră pe care am preparat-o, iar cu ajutorul unei spatule o vom nivela uniform. Pe toată suprafața prăjiturii vom așeza din loc în loc, așa cum ne dorim, bucățile de prune pregătite.
  • După acest pas, vom introduce tava în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 45 de minute, sau până când vom observa că deasupra prăjitura s-a rumenit așa cum ne dorim. După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, o vom lăsa să se răcească puțin, iar ulterior vom scoate și prăjitura din tavă. Presărăm deasupra puțin zahăr pudră, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

retete de prajituri de casa
Plăcintă cu prune[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Tartă cu gem de căpșune. Se poate savura de minune alături de o cupă de înghețată!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor


Cookies