Tartă cu gem de căpșune. Se poate savura de minune alături de o cupă de înghețată!

retete de gustare

Tartă cu gem de căpșune

Tarta cu gem de căpșune se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de tartă cu gem de căpșune.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasă tartă cu gem de căpșune, preparata așa cum se cuvine.

 

Rețetă de Tartă cu gem de căpșune

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 8 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci zilnic struguri. Descoperă beneficiile uimitoare ale acestui fruct!

Tartă cu gem de căpșune[Sursa foto: freepik]

Citește și: New York Cheesecake. Cea mai cunoscută rețetă de cheesecake e gata în 60 minute

Timp de preparare- o ora

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Timp total- 2 ore

Rețeta este pentru 6 persoane

Tartă cu gem de căpșune[Sursa foto: freepik]

Ingrediente

Ingrediente pentru aluat

  • 200 g de zahăr+ un pliculeț de zahăr vanilat
  • 2 ouă+ 2 gălbenușuri de ou
  • 100 ml de ulei de măsline
  • coaja rasă de la o lămâie
  • Sare
  • un pliculeț de praf de copt
  • 300 g de făină

Tartă cu gem de căpșune[Sursa foto: freepik]

ingrediente pentru gemul de căpșune (dacă nu este cumpărat din comerț)

  • 800 g de căpșune
  • 200 g de zahăr
  • 3 linguri de zeamă de lămâie
  • o linguriță și jumătate de amidon de porumb dizolvat în 3 linguri de apă

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate  de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar

să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!

Citește și: Robi de la ''Casa Iubirii'', imagini inedite alături de ''iubirile'' din viața lui: "Te iubesc!" Despre cine este vorba - kanald.ro

Citește și: Nuntă transformată într-o baie de sânge. Trei bărbați înarmați au deschis focul asupra invitaților- stirilekanald.ro

Tartă cu gem de căpșune[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare

  • În primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru acest delicios desert este să începem prin a prepara compoziția pentru aluat. Așadar, într-un bol de dimensiuni mai mari, vom adăuga zahărul, ouăle, atât cele întregi, cât și gălbenușurile de ou, uleiul de măsline, sare, după gust, pliculețul de zahăr vanilat, dar și coaja de lămâie rasă în prealabil. Toate aceste ingrediente se vor amesteca cu ajutorul unui mixer până când se vor încorpora uniform.
  • După acest pas, separat, într-un bol de dimensiuni mai mari vom cerne cantitatea de făină alături de praful de copt. Cu ajutorul unei linguri, vom lua din cantitatea de făină și praf de copt, pentru a adăuga în bolul în care se află restul ingredientelor, însă treptat, timp în care vom continua să amestecăm cu mixerul pentru ca aceste 2 ingrediente să se încorporeze uniform.

tarta cu capsune
Tartă cu gem de căpșune[Sursa foto: freepik]

  • Imediat apoi, aluatul nostru se va așeza pe o suprafață plată pe care am presărat făină în prealabil, și începem să-l frământăm cu mâinile, până când obținem o cocă potrivită. Imediat apoi, aceasta se va învelite într-o folie alimentară și se va pune în frigider timp de aproximativ 30 de minute.
  • În tot acest timp, ne vom ocupa de prepararea umpluturii, mai exact a gemului de căpșune, în cazul în care nu-l cumpărați direct din comerț. Așadar, tot ce trebuie să faceți este să spălați foarte bine căpșunele și să le curățați de codițe, iar ulterior să le tăiați în bucăți de dimensiuni potrivite. Acum vom avea nevoie de o tigaie de dimensiuni mai mari pe care o vom pune pe aragaz la foc mic, în care vom adăuga căpșunele alături de toată unitatea de zahăr, până în momentul în care observăm că acestea încep să își lase zeama. În momentul în care ingredientele au fiert aproximativ 5 minute, vom lua conținutul de pe foc și vom strecura căpșunele noastre, dat fiind faptul că vom avea nevoie doar de ele, și nu de siropul lor. Gemul format din căpșune îl vom pune înapoi în tigaie, iar ulterior vom adăuga peste acesta și amidonul pe care l-am dizolvat în apă în prealabil, și vom amesteca în ingrediente până când vom observa că gemul nostru începe să se îngroașe. Abia atunci este momentul să stingem focul și să lăsăm gemul deoparte pentru a se mai răci.

retete de prajituri de casa
Tartă cu gem de căpșune[Sursa foto: freepik]

  • Acum că toate ingredientele pentru rețeta noastră sunt gata, tot ce ne-a rămas de făcut este să îl asamblăm. Așadar, începem prin a presăra puțină făină pe o suprafață plată, pentru a scoate aluatul din frigider, iar ulterior pentru a împărții în 2 bucăți, una de dimensiuni mai mari, care va reprezenta aluatul propriu-zis al desertului, iar una ceva mai mică, pentru a forma acele linii de deasupra desertului.
  • Odată ce am făcut acest pas, vom lua bucata mai mare și o vom întinde, cu ajutorul unui sucitor, pe suprafața plată până când vom obține o formă rotundă, potrivită pentru tava noastră de cuptor. Ulterior, vom așeza și hârtie de copt în tava noastră, deasupra așezăm și bucata de aluat pe care am întins-o, și o umplem cu gemul de căpșune preparat.

retete pentru desert
Tartă cu gem de căpșune[Sursa foto: freepik]

  • Imediat apoi, din bucata de aluat păstrată vom forma și fâșiile noastre, ceea ce înseamnă că va trebui să întindem cât mai bine cu putință bucata de aluat, ulterior să o tăiem cu ajutorul unui cuțit în fâșii de dimensiuni potrivite, și să le așezăm deasupra desertului, în funcție de modelul dorit.
  • După acest pas, desertul nostru se va introduce în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 175°C, timp de aproximativ 30 de minute, sau până când observăm că începe să se rumenească frumos. După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, ulterior și desertul nostru din tavă, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

tarta cu gem de capsune
Tartă cu gem de căpșune[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

New York Cheesecake. Cea mai cunoscută rețetă de cheesecake e gata în 60 minute

OOPS! Andreea Mantea, cu trupul mai DEZGOLIT ca niciodată! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat TOT la vedere

Andreea Bălan, veste de ultim moment despre relația cu Victor Cornea, când toți credeau că se căsătoresc

Cum a arătat cea de-a doua rochie de mireasă purtată de Anda Adam la nunta cu Joseph Eudor Mohaci

Motivul pentru care Simona Pătruleasa nu își dorea să se căsătorească: „Nu mă așteptam...”

Alexandra se sărută cu Gagea, dar plânge pentru Patrick! Aflați cum va reacționa Gagea și ce se va întâmpla în Casa iubirii, marți, 2 iulie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

Câte pisici sunt în imagine? Puține persoane reușesc să dea răspunsul corect


Cookies