Cheesecake-ul cu caramel se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Cheesecake cu caramel.
Rețetă de Cheesecake cu caramel
Rețeta delicioasă de Cheesecake cu caramel, absolut minunata, se prepară în doar 7 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Cheesecake cu caramel este de 30 de minute
Timp de preparare- o oră și 30 de minute
Timp total- 2 ore
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Rețeta de Cheesecake cu caramel este pentru 6 persoane
Citește și: Tort de morcovi cu nuci și piersici. Un desert sănătos și totodată și delicios!
Ingrediente – Cheesecake cu caramel
Ingrediente pentru bază
- 300 g de biscuiți digestivi
- 150 g de unt
- 3 lingurițe de zahăr brun
ingrediente pentru Cheesecake
- 800 g de cremă de brânză
- 300 g de zahăr brun
- 3 linguri de unt topit
- 6 ouă
- o esență de vanilie
ingrediente pentru topping
- 400 g de zahăr
- 100 ml de apă
- o linguriță de zeamă de lămâie
- 300 de mililitri de smântână lichidă
- 200 g de caramele
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare- Cheesecake cu caramel
- In primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem este să ne asigurăm că cuptorul nostru este preîncălzit pentru rețeta de astăzi de cheesecake cu caramel. Așadar, preîncălziți cuptorul la 190 °C.
- În continuare, ne vom ocupa de biscuiți și de formarea bazei pentru desert. Începeți să zdrobiți biscuiții, pe care îi veți amesteca cu zahărul brun, dar și cu untul topit. Vom avea nevoie și de o tavă rotundă, în care vom turna compoziția creată și eu vom nivela cu ajutorul unei spatule.
- Acum ne vom ocupa și de crema pentru cheesecake. Prin urmare, vom amesteca crema de brânză, cu zahărul, ingrediente care se vor amesteca cu ajutorul unui mixer până când toate se vor omogeniza așa cum trebuie. Odată ce acestea sunt amestecate corespunzător, vom adăuga peste și untul, esența de vanilie și ouăle. Atenție însă! Ouăle trebuie să fie adăugate unul câte unul, și nu toate deodată. Continuați să mixați până când și acestea sunt incorporate complet.
- Peste baza de biscuiți formată anterior și pusă în tava rotundă, vom turna și crema pe care tocmai am preparat-o. Se nivelează tot cu ajutorul unei spatule.
- Tava se va introduce la cuptor, la 180 °C, timp de aproximativ 50 de minute, sau până când vom observa că aceasta s-a rumenit deasupra.
- În acest timp, ne vom ocupa și de prepararea topping-ului de caramel. Așadar, vom avea nevoie de un vas de dimensiuni potrivite, mai degrabă o oală, în care vom adăuga apa, zahărul, dar și zeama de lămâie. Așteptăm ca zahărul să se topească, moment în care vă mai lăsați să fiarbă conținutul pentru încă 10 minute amestecând din când în când. Abia atunci vom adăuga și smântâna lichidă pe care o vom mai lăsa să fiarbă pe foc, pentru încă 5 minute. După acest interval de timp, vom adăuga și caramelele pe care le vom amesteca, constant, până când acestea se vor topi, iar topping-ul va începe să se îngroașe.
- În tot acest timp, și cheesecake-up nostru cu caramel este gata, motiv pentru care vom scoate tava din cuptor și vom aștepta ca acesta să se răcească. Abia după ce s-a răcit complet, vom turna peste cheesecake topping-ul de caramel, moment în care vom lăsa desertul la frigider câteva ore, înainte de a-l servi. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: De ce trebuie să pună femeile oțet în apa în care fierb cartofii? Trucul gospodinelor iscusite