Tort de morcovi cu nuci și piersici. Un desert sănătos și totodată și delicios!

retete pentru desert

Tort de morcovi cu nuci și piersici

Tortul de morcovi cu nuci și piersici se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de tort de morcovi cu nuci și piersici.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cel mai gustos tort de morcovi cu nuci și piersici, preparat așa cum se cuvine. 

 

Rețetă de  tort de morcovi cu nuci și piersici 

Rețeta delicioasă de tort de morcovi cu nuci și piersici, absolut minunat, se prepară în doar 6 pași simpli! 

Timpul de pregătire pentru această rețetă de tort de morcovi cu nuci și piersici este de o oră 

Timp de preparare - 30 de minute 

Timp total - o oră și 30 de minute 

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Rețeta de tort de morcovi cu nuci și piersici este pentru 6 persoane 

retete de prajituri de casa
Tort de morcovi cu nuci și piersici[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat în apa în care fierbi ouăle. Femeile vor fi mai mult decât mulțumite de acest truc

Ingrediente – tort de morcovi cu nuci și piersici 

  •  100 g de nuci caramelizate 
  • 350 g de morcovi 
  • 300 g de făină 
  • o linguriță bicarbonat 
  • o linguriță și jumătate de praf de copt 
  • 1/2 de linguriță de sare 
  • o linguriță și jumătate de scorțișoară 
  • 5 ouă 
  • 300 g de zahăr 
  • 250 ml de ulei 
  • 2 lingurițe de esență de vanilie 
  • 1/2 de cană de sos de ananas sau mere- opțional  
  • 60 g de unt 
  • 230 g de cremă de brânză 
  • 230 g de zahăr 
  • o esență de vanilie 
  • zeama de lămâie 
  • 100 g de nuci caramelizate 
  • piersici 

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă! 

tort de morcovi cu nuci si piersici recipe
Tort de morcovi cu nuci și piersici[Sursa foto: freepik]

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Mod de preparare - tort de morcov cu nuci și piersici 

  • În primul și în primul rând trebuie să preîncălzim cuptorul la 180 °C. Pentru că tortul de astăzi se va coace în 3 părți egale, pentru a fi mai ușor de ornat cu crema de brânză pe care o vom prepara, vom avea nevoie de 3 tăvi de dimensiuni egale, rotunde, pe care le vom unge cu puțin ulei și peste care vom așeza hârtie de copt. 
  • În continuare, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari în care vom amesteca 300 g de făină, o linguriță și jumătate de praf de copt, o linguriță de bicarbonat și o linguriță și jumătate de scorțișoară. De asemenea, vom avea nevoie de o tigaie în care vom pune 3 linguri de zahăr și vom aștepta să se topească. În momentul în care zahărul s-a topit vom adăuga și 100 g de nuci tăiate mărunt însă nu măcinate. Amestecăm bine cu ajutorul unei spatule astfel încât fiecare bucată de nucă să fie acoperită cu zahărul care se caramelizează. Odată caramelizate nucile, le vom scoate pe o folie de aluminiu și le vom lăsa să se răcească. 
  • În continuare, vom avea nevoie de un alt bol de dimensiuni potrivite în care vom amesteca cu ajutorul mixerului, cele 5 ouă timp de aproximativ un minut. Imediat apoi vom adăuga și zahărul și le vom mai amesteca pentru încă 5 minute. Odată incorporat și zahărul, vom adăuga și uleiuri dar și esența de vanilie, ca într-un final acest amestec să se combine cu cel format din făină praf de copt bicarbonat de sodiu și scorțișoară dar și cu cele 350 g de morcovi rași și nucile caramelizate. 
  • În continuare, a venit momentul să împărțim blatul în 3 părți egale în cele 3 tăvi pregătite în prealabil și să le dăm la cuptor pentru aproximativ 30 de minute sau până când blatul este îndeajuns de preparat. Imediat apoi blaturile trebuie să fie răcite. 
  •  În timpul în care cele 3 blaturi se răcesc vom prepara crema de brânză pont așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari în care vom amesteca cele 60 g de unt, cu 230 g de cremă de brânză, cele 230 g de zahăr, esența de vanilie și zeama de lămâie. Toate aceste ingrediente se amestecă cu ajutorul mixerului. În continuare, odată ce blaturile s-au răcit complet vom întinde crema de brânză între blaturi dar și deasupra tortului. Acesta se va orna cu nuci caramelizate și câteva piersici, după preferințe, iar rețeta este gata de servit!  

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 

tort de morcovi reteta
Tort de morcovi cu nuci și piersici[Sursa foto: freepik]

Citește și: Tarte cu afine. Alege să îi răsfeți pe cei mici!



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

La ce temperatură se coace pâinea la cuptor electric. Cum poți obține o pâine perfect coaptă!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies