Tortul de morcovi cu nuci și piersici se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de tort de morcovi cu nuci și piersici.
Rețetă de tort de morcovi cu nuci și piersici
Rețeta delicioasă de tort de morcovi cu nuci și piersici, absolut minunat, se prepară în doar 6 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de tort de morcovi cu nuci și piersici este de o oră
Timp de preparare - 30 de minute
Timp total - o oră și 30 de minute
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Rețeta de tort de morcovi cu nuci și piersici este pentru 6 persoane
Ingrediente – tort de morcovi cu nuci și piersici
- 100 g de nuci caramelizate
- 350 g de morcovi
- 300 g de făină
- o linguriță bicarbonat
- o linguriță și jumătate de praf de copt
- 1/2 de linguriță de sare
- o linguriță și jumătate de scorțișoară
- 5 ouă
- 300 g de zahăr
- 250 ml de ulei
- 2 lingurițe de esență de vanilie
- 1/2 de cană de sos de ananas sau mere- opțional
- 60 g de unt
- 230 g de cremă de brânză
- 230 g de zahăr
- o esență de vanilie
- zeama de lămâie
- 100 g de nuci caramelizate
- piersici
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare - tort de morcov cu nuci și piersici
- În primul și în primul rând trebuie să preîncălzim cuptorul la 180 °C. Pentru că tortul de astăzi se va coace în 3 părți egale, pentru a fi mai ușor de ornat cu crema de brânză pe care o vom prepara, vom avea nevoie de 3 tăvi de dimensiuni egale, rotunde, pe care le vom unge cu puțin ulei și peste care vom așeza hârtie de copt.
- În continuare, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari în care vom amesteca 300 g de făină, o linguriță și jumătate de praf de copt, o linguriță de bicarbonat și o linguriță și jumătate de scorțișoară. De asemenea, vom avea nevoie de o tigaie în care vom pune 3 linguri de zahăr și vom aștepta să se topească. În momentul în care zahărul s-a topit vom adăuga și 100 g de nuci tăiate mărunt însă nu măcinate. Amestecăm bine cu ajutorul unei spatule astfel încât fiecare bucată de nucă să fie acoperită cu zahărul care se caramelizează. Odată caramelizate nucile, le vom scoate pe o folie de aluminiu și le vom lăsa să se răcească.
- În continuare, vom avea nevoie de un alt bol de dimensiuni potrivite în care vom amesteca cu ajutorul mixerului, cele 5 ouă timp de aproximativ un minut. Imediat apoi vom adăuga și zahărul și le vom mai amesteca pentru încă 5 minute. Odată incorporat și zahărul, vom adăuga și uleiuri dar și esența de vanilie, ca într-un final acest amestec să se combine cu cel format din făină praf de copt bicarbonat de sodiu și scorțișoară dar și cu cele 350 g de morcovi rași și nucile caramelizate.
- În continuare, a venit momentul să împărțim blatul în 3 părți egale în cele 3 tăvi pregătite în prealabil și să le dăm la cuptor pentru aproximativ 30 de minute sau până când blatul este îndeajuns de preparat. Imediat apoi blaturile trebuie să fie răcite.
- În timpul în care cele 3 blaturi se răcesc vom prepara crema de brânză pont așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari în care vom amesteca cele 60 g de unt, cu 230 g de cremă de brânză, cele 230 g de zahăr, esența de vanilie și zeama de lămâie. Toate aceste ingrediente se amestecă cu ajutorul mixerului. În continuare, odată ce blaturile s-au răcit complet vom întinde crema de brânză între blaturi dar și deasupra tortului. Acesta se va orna cu nuci caramelizate și câteva piersici, după preferințe, iar rețeta este gata de servit!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Tarte cu afine. Alege să îi răsfeți pe cei mici!