Tarte cu afine. Alege să îi răsfeți pe cei mici!

retete de prajituri de casa

Tarte cu afine

Tartele cu afine se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de tarte cu afine.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță vor ieși cele mai gustoase tarte cu afine, preparate așa cum se cuvine.

 

Rețetă de  Tarte cu afine

Rețeta delicioasă de  tarte cu afine, absolut minunate, se prepară în doar 6 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă de Tarte cu afine este de 30 de minute

Timp de preparare – o ora

Timp total – o ora si 30 de minute

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Rețeta de Tarte cu afine este pentru 6 persoane

prajitura cu afine congelate
Tarte cu afine[Sursa foto: freepik]

Citește și: Tocană de fasole. Un gust sățios și plin de savoare!

Ingrediente –  Tarte cu afine

  • 3 căni de afine
  • 2 lingurițe amidon de porumb
  • Un sfert d cană zahăr granulat
  • 4 lingurițe de apă 
  • O jumătate de cană de făină+ pentru pudrat
  • Coaja rasă de la o lămâie
  • 3 linguri de unt, tăiate cubulețe+ pentru uns
  • 1 pachet de crustă de plăcintă cu aluat, răcită

Înainte de a începe

prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!

tarte cu afine recipe
Tarte cu afine[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Mod de preparare -  Tarte cu afine

  1. Tot ce trebuie să faceți este să începeți prin a preîncălzi cuptorul la 190 de grade Celsius. Ungeți cu puțin unt, două mini-tăvi pentru tarte cu 12 forme sau 12 forme de tartă (în cazul în care le aveți separate).
  2. Pune jumătate din afine într-o oală de dimensiuni mai mici, cu amidonul de porumb, jumătate din zahărul granulat și toată apa.
    Gătiți la foc mediu, amestecând continuu, timp de 5 minute. Imediat apoi, luați tigaia de pe foc și adăugați afinele rămase.
  3. În cazul în care doriți, puteți prepara și un streusel, însă acest aspect este opțional, ținând cont că rețeta de astăzi nu îl conține. Cu toate aceste, dacă îl doriți, tot ce trebuie să faceți este să puneți într-un castron făina, coaja de lămâie, untul și zahărul rămas.
    Amestecați-le împreună, apoi frecați-le printre degete, până rezultă un pesmet.
  4. În continuare, întindeți aluatul subțire pe o suprafață cu făină. Folosind un tăietor rotund sau un pahar de dimensiuni potrivite, faceți 12 de cercuri, pe care ulterior le veți așeza în tăvile pregătite, după cum este necesar.
  5. Turnați umplutura de afine în cercuri, apoi stropiți blatul tartelor cu amestecul de streusel, dacă ați decis să îl pregătiți. Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 15 minute. După acest interval de timp, se lasă la răcit în tăvi, timp de aproximativ 10 minute, apoi cu un cuțit, slăbim tartele de tăvile în care sunt așezate și le transferăm pe un grătar pentru a se răci. Poftă bună!

retete pentru desert
Tarte cu afine[Sursa foto: freepik]

Sfaturi pentru rețeta de Tarte cu afine

  • Această rețetă de tarte cu afine se poate prepara și experimentând cu diferite fructe proaspete. Așadar, puteți înlocui afinele cu diverse alte fructe, precum: merișoare, zmeură, mure, piersici, caise, nectarine, mere, cireșe, mango sau căpșune.
  • Asigurați-vă că untul pentru streusel (în cazul în care doriți să îl preparați), este bun și rece. Pentru a nu topi untul cu căldura mâinilor, atunci când îl frământăm, putem utiliza  un tăietor de patiserie sau o furculiță, pentru a amesteca topping-ul de streusel.
  • Se poate utiliza, fără probleme, propria crustă de plăcintă preparată în casă.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 

Citește și: Ardei umpluți. Îți vor aminti de gustul de acasă!



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Supă cremă de linte. Un gust cremos și sățios!

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies