Tocana de fasole se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de tocană de fasole.
Rețetă de Tocan ă de fasole
Rețeta delicioasă de tocană de fasole, absolut minunată, se prepară în doar 4 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Tocan ă de fasole este de o or ă
Timp de preparare – o or ă
Timp total – 2 ore
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Rețeta de Tocan ă de fasole este pentru 4 persoane
Ingrediente – Tocan ă de fasole
- 2 cepe
- 4 morcovi
- Un ardei roșu
- 3 căței de usturoi
- 3 roșii
- 1 kg de fasole
- sare
- piper
- alte condimente, după preferințe
- 2 foi de dafin
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este
utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!Mod de preparare- Tocan ă de fasole
- Pregătiți fasolea: înmuiați fasolea peste noapte, pentru a se fierbe a doua zi, mai rapid. În următoarea zi, tot ce trebuie să faceți este să gătiți fasolea, într-o oală de dimensiuni mai mari, alături de o ceapă, tăiată cubulețe mici, 4 morcovi tăiați în cuburi mai mari și câteva foi de dafin tăiate în jumătate (necurățate) până se înmoaie.
- Căliți legumele: a venit timpul să ne ocupăm de restul legumelor, așa că tot ce trebuie să faceți este ca într-o tigaie cu puțin ulei, să căliți a doua ceapă tocată, pentru ca mai apoi, peste ea să adăugați și ardeiul, tocat în cubulețe mici, roșiile mărunțite și usturoiul pisat.
- Fierbeți tocana de fasole: Într-o oală de dimensiuni mai mari, adăugați fasolea și amestecați bine. Apoi treptat, adăugați puțin lichid păstrat, cât să acopere fasolea și legumele. Adăugați și a doua frunză de dafin și condimentele utilizate în mod normal, sare, piper, și alte astfel de condimente, pentru a da gustul necesar, tocanei de fasole. Gătiți până când legumele sunt moi, timp de aproximativ 30 de minute.Sosul se poate îngroșa cu puțin făină, după preferințe. Odată ce boabele de fasole sunt fierte complet, rețeta este gata!
- Tocana de fasole se poate servi imediat, alături de câteva murături alese si câteva rondele de ceapa verde deasupra.
Sfaturi pentru rețeta de Tocan ă de fasole
- Se recomandă să utilizați fasole albă, indiferent că bobul este mai mare sau mai mic.
- Prin urmare, în funcție de fasolea aleasă, timpul de gătire se va modifica și el, ținând cont de faptul că soiurile mai mici nu vor avea nevoie de atâta timp de preparare, ca cele mari. De exemplu, fasolea mai mică va avea nevoie de cel puțin 40 de minute de fierbere, iar cea mai mare, automat și mai mult timp. Trebuie doar verificat.
- Pentru a economisi timp, puteți găti fasolea într-o oală sub presiune sau o oală instant conform instrucțiunilor aparatului.
- Poți pune la frigider restul de tocană de fasole, direct într-un recipient ermetic timp de 3-4 zile, pentru că se poate reîncălzi pe plită sau în cuptorul cu microunde, chiar înainte de servire.
- De asemenea, preparatul se poate și congela, dacă vă doriți, într-un recipient ermetic timp de până la 3 luni. Se dezgheață la frigider și se reîncălzește, bineînțeles, înainte de servire.
- La această rețetă se pot adăuga și niște cârnați, în funcție de preferințe.
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajută în prepararea lor.
Citește și: Ardei umpluți. Îți vor aminti de gustul de acasă!