Bicarbonatul de sodiu este un ingredient versatil cu multiple utilizări, dar există un truc ingenios pentru a-l folosi atunci când fierbeți ouăle! Doar cele mai pricepute gospodine sunt conștiente de acest secret.
Bicarbonatul de sodiu, datorită naturii sale alcaline, poate fi util în neutralizarea excesului de acid gastric, ceea ce poate contribui la calmarea arsurilor la stomac și a indigestiei.
O soluție formată din jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu dizolvată în jumătate de cană de apă poate fi benefică în acest sens. Totuși, este important să nu exagerați cu acest remediu, deoarece bicarbonatul de sodiu conține sodiu și în cantități mari poate fi dăunător pentru organism.
De ce să folosești bicarbonat de sodiu când fierbi ouăle
Din când în când, decojirea ouălor poate deveni o sarcină dificilă, mai ales atunci când coaja se lipește de albuș.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Bicarbonatul de sodiu are numeroase alte utilizări benefice în bucătărie. Poți folosi cu încredere o cantitate mică de bicarbonat de sodiu atunci când fierbi anumite legume, precum fasolea, morcovii, broccoli sau anumite cereale, deoarece ajută la accelerarea procesului de fierbere și face ca alimentele să se înmoaie mai rapid.
De asemenea, bicarbonatul de sodiu este util și atunci când dorești să obții o carne mai fragedă.
Poți adăuga o linguriță de bicarbonat de sodiu în oală atunci când fierbi carnea de pui sau vită pentru a obține un rezultat mai fraged și suculent.Bicarbonatul de sodiu pentru curățenie
Bicarbonatul de sodiu are capacitatea de a dizolva petele dificile și de a neutraliza mirosurile neplăcute, iar unul dintre avantajele sale este faptul că nu este toxic.
Poți pur și simplu să pui o cană plină de bicarbonat de sodiu în spatele frigiderului și acesta va neutraliza mirosurile. În calitate de produs de curățare pentru bucătărie, bicarbonatul de sodiu este foarte eficient, deoarece nu doar dizolvă petele, ci și neutralizează mirosurile în același timp.
Citește și: Fursecuri cu topping de ciocolată și fulgi de cocos. Un desert pe placul tuturor!